"Ako volite fudbal, a ne volite Barcelonu onda nešto nije u redu s vama"

Henry odgovorio novinaru

"Ako volite fudbal, a ne volite Barcelonu onda nešto nije u redu s vama"

E. Čaušević

Legendarni francuski napadač Thierry Henry najbolje dane svoje karijere proveo je u Arsenalu, ali je potom odlučio da potpiše s Barcelonu s kojom je ispunio konačni cilj i osvojio Ligu prvaka.

Henry je u Barcelonu došao na ljeto 2007. godine i u dresu katalonskog kluba igrao je tri sezone. Francuz je priznao da je oduvijek volio Barcin stil igre, ali i da je ovdje došao u nadi da će pred kraj svoje karijere doći do titule prvaka Evrope.

Na kraju je legendarni napadač uspio da podigne visoko u zrak trofej Lige prvaka nakon što je Barca 2009. godine pobijedila u finalu Manchester United. Nakon toga Henry je igrao još jedu sezonu u dresu Blaugrane, a na ljeto 2010. godine otišao je u američki MLS i potpisao za New York Red Bull.

Prije nekoliko dana Henry je dao zanimljiv odgovor novinaru koji ga je pitao šta danas misli o Barceloni, ali općenito o stilu igre ovog kluba u posljednjoj deceniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pa, reći ću vam iskreno šta mislim. To je za mene jedan od najvećih klubova na svijetu. Ukoliko mi kažete da volite fudbal, a ne volite Barcelonu onda vi imate neki problem. Barcelona jeste fudbal", poručio je Henry.

Top Komentari

muha
Ja volim fudbal a mrzim Barcelonu. Pa sta?
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi