"Ako želite nešto napraviti u životu, morate proći sito i rešeto u BiH"

Mato Neretljak za hrvatske medije

"Ako želite nešto napraviti u životu, morate proći sito i rešeto u BiH"

Edmir Škorić

Mato Neretljak, bivši igrač Orašja, Osijeka i Hajduka, te Rijeke i Zadra, koji je još nastupao u dalekoj Koreji i Japanu, bio je nedavno u fokusu bh. javnosti.

Neretljak je u Bosni i Hercegovini trenirao Orašje i Metalleghe, a bio je dio afere o namještanju utakmice, no sve se završilo samo na optužbama.

U razgovoru za hrvatski portal 100posto.hr, Neretljak nije želio da govori na tu temu.

"Ko nije radio u Bosni i Hercegovini, ne zna što je posao. Ako mislite nešto napraviti u životu, morate proći sito i rešeto BiH. Bilo u nogometu, bilo u politici. To je država takva kakva je. Sretan sam da imam to iskustvo, haha. O ovim namještanjima ne bih govorio. Javio sam se u tužilaštvo i taj naš razgovor je trajao dvije i pol minute. Nakon toga mi se više niko nikada nije javio. Ne zanima me sada otvaranje Pandorine kutije. Radim svoj posao. Ko je bolji, bolji je. U nogometu se sve može na sto načina provjeriti. Mato Neretljak uvijek igra za pobjedu, a ovo dalje me ne zanima", kazao je Neretljak.

Na pitanje koji klub danas trenira, Mato je odgovorio:

"Vodim Orašje u BiH. To je kao hrvatska druga liga, prva liga federacije. U Orašju sam i rođen. Tu ostajem do ljeta ako Bog da. Takav je dogovor s ljudima iz kluba. Nakon toga ću se uputiti u azijske krajeve i krenuti istim putem kojim sam išao kao igrač. Imam već nekih ponuda. Moja menadžerska agencija je iz Koreje tako da čekam da se poklopi pravi tajming. Tajming je najvažniji u nogometu. Ne treba ići grlom u jagode", zaključuje Neretljak.

Da li u BiH ima igrača koji bi, osim Menala, bili zanimljivi hrvatskim klubovima?

"Naravno, uvijek ima zanimljivih igrača. Svi klubovi imaju zanimljivih igrača za HNL. Treba se puno više bazirati na to područje zato što igrači u BiH još nisu preskupi, a kvalitete ima dosta. Nije mi jasno da je lakše dovesti nepoznatog igrača iz Brazila nego iz Bosne ili Makedonije koja je blizu. Logično mi je uzeti od susjeda gdje možeš lakše pratiti igrača".

I Mato smatra da je Hajduk pogriješio što nije kupio Luku Menala, koji će karijeru nastaviti od ljeta u Dinamu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Hajduk je pogriješio time što nije doveo Luku Menala. Ne znam cijenu i ne znam je li skup, ali ja sam trener u Bosni i Hercegovini i poznajem nogomet ovdje i to je momak koji igra u Širokom Brijegu i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji igrač Premijer lige. Sigurno je velika perspektiva i odličan igrač za budućnost. Zašto i kako je otišao u Dinamo? Vjerojatno je tu presudan bio novac. Ne znam detalje, ali znam da se radi o iznimno kvalitetnom igraču."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi