Aktivira klauzulu: Vrančić odlazi iz Darmstadta?
Foto: EPA

Tvrdi Kicker

Aktivira klauzulu: Vrančić odlazi iz Darmstadta?

Njemački sportski list Kicker tvrdi kako će Mario Vrančić tokom ljeta napustiti redove Darmstadta. 

Budući da je Darmstadt pred ispadanjem iz Bundeslige, Vrančić će, kako navodi Kicker, aktivirati klauzulu iz ugovora koja mu u slučaju tog scenarija omogućuje da na kraju sezone bez obeštećenja napusti klub. 

Vrančić tako, po svemu sudeći, neće do kraja odraditi ugovor koji važi do 2018. godine, a još nije poznato gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru. Zainteresovanih ne manjka, u prvom redu stoji Galatasaray.

Bh. reprezentativac je u posljednje vrijeme znatno popravio svoju formu. Na tri posljednje utakmice je postigao tri pogotka, što će svakako biti odlična preporuka pri potrazi nove sredine. 

Podsjećamo, Vrančić je u Darmstadt stigao tokom ljeta 2015. godine nakon što je prethodno nastupao za Paderborn. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi