Grosskreutz se vratio i potpisao za Darmstadt
Foto: EPA

Pridružio se Vrančiću

Grosskreutz se vratio i potpisao za Darmstadt

Nekadašnji njemački reprezentativac Kevin Grosskreutz zvanično je pojačao Darmstadt, potvrdio je bundesligaš na svojoj zvaničnoj stranici. 

Iako je saopštio da više nema namjeru igrati fudbal, Grosskreutzu nije dugo trebalo da se vrati svojoj najvećoj ljubavi. Novi klub u njegovoj karijeri je Darmstadt, a nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za sljedeću sezonu u kojoj klub, po svemu sudeći, čeka borba za povratak u elitu. 

"Vrlo sam sretan i ponosan što smo uspjeli dovesti igrača poput Kevina, koji je osvojio titulu svjetskog šampiona", izjavio je trener Torsten Frings.

Grosskreutz se Darmstadtu ugovorom obavezao do kraja juna 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednji angažman je imao u Stuttgartu u kojem je prije mjesec dana dobio otkaz kada se saznalo da je učestvovao u tuči u jednom noćnom baru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi