Svjetski prvak odšetao sa terena na meču u Kataru, sada je sve pojasnio

Morao je to učiniti, iako je otvorio razne negativne priče

Svjetski prvak odšetao sa terena na meču u Kataru, sada je sve pojasnio

Samir Mlaćo

Bivši svjetski prvak Julian Draxler stigao je nedavno u Katar te očekivano privukao mnogo pažnje.

Bivši svjetski prvak Julian Draxler stigao je nedavno u Katar te očekivano privukao mnogo pažnje.

Draxler je stigao kao velika zvijezda, a sada je napravio potez o kojem se priča, no sve je jasnije kada je dao svoje obrazloženje.

Njegov tim Al Ahli izgubio je od Qatara 4:2, a Draxler je ušao u igru u 58. minuti. Al Ahli je ubrzo primio pogodak za 3:2, ali njemački ofanzivac je sa dva pogotka vratio nadu svom timu, no rival je ipak slavio pobjedu.

Draxler je potom izašao iz igre, a nikome nije bilo jasno šta se dešava.

Njegov tim je izvršio pet izmjena, a pisalo se da je čak izrevoltiran igrom svojih saigrača, te da je sam odlučio dići sidro. To je ipak bilo teško očekivati jer Draxler ima profesionalni ugovor i sjajno je plaćen, te svakako da ne smije sam donositi nikakve odluke.

Oglasi

Sve je pojasnio za njemački Sky.

"Osjetio sam problem sa mišićem, a trener nije mogao napraviti još jednu promjenu. Izašao sam kako bih izbjegao težu povredu, to je sve", rekao je Draxler.

[related]https://twitter.com/Plettigoal/status/1716842192919011839[/related]

Ovaj 29-godišnjak je ugovor s timom iz glavnog grada Katara potpisao na dvije godine, odnosno do ljeta 2025. godine.

Nešto ranije osvojio je brojne simpatije javnosti kada je svojom izjavom priznao da je glavni razlog odlaska u Katar novac, a nikako priče pojedinih igrača kako im je to izazov u karijeri.

"Sada bih mogao da govorim kako sam poslije 12 godina u Evropi želio da upoznam novu kulturu, steknem međunarodno iskustvo, da budem dio uzbudljivog projekta i da potpuno ignorišem pitanje novca", rekao je Draxler njemačkim novinarima, pa dodao:

"Čak i da su ove stvari koje sam nabrojao tačne, lagao bih ako bih rekao da finansijski dio nije odigrao odlučujuću ulogu kod moje odluke".

U Draxlerovom klubu je i jedan Bosanac. Radi se o video analitičaru Erminu Avdiću, koji je ovaj posao obavljao između ostalih u FK Sarajevo te fudbalskoj reprezentaciji BiH.

Kada je Draxler u pitanju, on je bio prvak svijeta sa selekcijom Njemačke 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti