Neviđena scena u svijetu fudbala: Pogubljeni igrač vukao sudiju za dres

U finalu afričke Lige prvaka

Neviđena scena u svijetu fudbala: Pogubljeni igrač vukao sudiju za dres

Midhat Šljivak

Egipatski Al Ahly osvajač je titule prvaka Afrike. U uzvratnom meču u Casablanci odigrali su 1:1 s Wydadom i zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od 2:1 došli su do 11. titule kontinentalnog prvaka. Ovaj susret obilježila je interesantna scena iz finiša prvog poluvremena kada ja igrač gostiju Hussein El Shahat povukao sudiju za dres.

Al Ahly je došao do 11. titule prvaka Afrike. Egipatskom timu je u Casablanci protiv Wydada bio dovoljan remi za novi trofej jer je u prvom meču slavio s 2:1.

Ipak, ono što je obilježilo ovaj meč je scena iz 42. minute susreta. U glavnoj ulozi je bio igrač egipatskog kluba Hussein El Shahat.

Ovaj 30-godišnjak napravio je scenu kakva se ne viđa često. On je sudiju meča odlučio povući za dres usred utakmice, a ovaj potez mu je očekivano donio žuti karton.

El Shahat je tako bespotrebno dobio karton koji ga je koštao nastupa u drugom poluvremenu. U nastavku utakmice odigrao je 10-ak minuta i zbog ratobornosti ga je trener odlučio zamijeniti.

Oglasi

To je tom trenutku vjerovatno bio pravi potez. El Shahat je šutnuo i bočicu s vodom pri izlasku iz igre i samo je bilo pitanje trenutka kada će napraviti crveni karton na terenu.

Na kraju je njegov tim postigao pogodak koji im je donio naslov najboljeg afričkog tima i oni su najtrofejniji u historiji fudbala na ovom kontinentu.

Wydad je u revanšu vodio od 27. minute pogotkom Attiyat Allaha, a izjednačenje i titulu Al Ahlyju donosi Mohamed Abdelmonem pogotkom u 78. minuti meča.

Naravno, nastalo je veliko slavlje gostiju nakon utakmice. Domaći navijači ih nažalost nisu ispoštovali i otišli su s tribina odmah po završetku meča.

Nije to smetalo igračima egipatskog velikana. Oni su veselo proslavili novi trofej i njima ništa osim toga nije bitno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi