S njima niko ne može u istu rečenicu - Ovo su najbolji navijači na svijetu
Navijači Wydad Casablance napravili su istinski spektakl u meču afričke Lige prvaka i još su jednom pokazali da su ispred svih drugih (Foto: Screenshot)

Da se naježiš

S njima niko ne može u istu rečenicu - Ovo su najbolji navijači na svijetu

Midhat Šljivak

U svijetu fudbala postoji ogroman broj velikih navijačkih skupina, ali ako bismo pravili neku tabelu najboljih, onda bi definitivno navijači marokanskog velikana Wydad Casablance bili na samom vrhu liste. Zašto? Pokazali su u jučerašnjem susretu četvrtfinala afričke Lige prvaka.

Wydad Casablanca plasirala se u polufinale afričke Lige prvaka. Nakon penala su savladali predstavnika Tanzanije Simbu (4:3) i idu u borbu za trofej.

Međutim, ponovo su navijači ovog kluba ti koji su osvojili simpatije svijeta. Napravili su ponovo istinski spektakl na tribinama pred ovaj meč.

Inspirisani čuvenim animiranim crtaćem Dragon Ball napravili su tri spektakularne koreografije. Ovim su oduševili svijet.

Kada bi se birale najbolje navijačke skupine na svijetu, navijači marokanskog velikana definitivno bi bili na samom vrhu. Ovakve scene ne mogu nikog ostaviti ravnodušnim.

Oglasi

Interesantno je kako iz utakmice u utakmicu uvijek naprave nešto novo. Nije ovo prvi put da oduševe svijet i definitivno s njima niko ne može u istu rečenicu.

Igrači na terenu na kraju su ispoštovali publiku. Pobjedom od 1:0 nadoknadili su zaostatak iz prve utakmice i na kraju su nakon penala prošli u polufinale.

Tamo marokanskog velikana vjerovatno čeka južnoafrički Mamelodi. Ovaj tim je u prvom meču kao gost savladao alžirski Belouizdad s 4:1 i na korak je od prolaska dalje.

Kada su na ovakav način dočekali rivala iz Tanzanije, pitanje je šta navijači Wydada spremaju za polufinalne duele. Bit će sigurno pakleno.

Wydad Casablanca je najveći marokanski klub. Imaju osvojene 22 titule prvaka ove zemlje, a tri puta su osvajali naslov najboljeg tima Afrike.

Trenutni su branioci naslova najboljeg tima ovog kontinenta, a prošle godine su savladali Al Ahly s 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi