Predsjednik Al-Hilala saopštio igračima premije, Mitrović i Milinković-Savić skakali od sreće

Bogatstvo za pobjedu

Predsjednik Al-Hilala saopštio igračima premije, Mitrović i Milinković-Savić skakali od sreće

Edmir Škorić

U petak navečer Al-Hilal je u derbiju i jednoj od najžešćih utakmica u Saudijskoj Arabiji savladao Al-Nassr sa 3:0, a pa su fudbaleri ovog tima dobili premije od predsjednika.

Nakon ovog rezultata Al-Hilal se učvrstio na vodećoj poziciji i došao do 41 boda, sedam više od glavnog pratioca Al-Nassra.

Predsjednik kluba iznenadio je fudbalere u svlačionici, pa im je rekao da će svako od njih za trijumf dobiti 100.000 eura.

Kada im je to obznanio, nastala je prava ludnica u svlačionici. Zaista Aleksandar Mitrović i saigrači imaju veliku sreću da igraju za tako bogat klub.

Al-Nassru nije pomogao ni Cristiano Ronaldo, koji se na zagrijavanju susreo sa uvredama domaće publike koja je skandirala Lionel Messi.

Oglasi

Al-Hilalovi navijači htjeli su da isprovociraju Portugalca, ali on se samo kiselo nasmijao, no očito su uspjeli u tome jer nije napravio ništa značajno na terenu.

Al-Hilal korača prema tituli, djeluje nezaustavljivo, pa čak i bez Neymara koji je teže povrijeđen i za njega je sezona izgubljena.

Mitrović prati Ronalda na listi strijelaca

Neymar svakako fali ekipi, ali tu je Aleksandar Mitrović sa 13 golova i tri asistencije te je drugi strijelac lige iza Cristiana Ronalda, koji je postigao 15 golova.

Upravo je Mitrović postigao dva gola u petak, dok je jednom mrežu nemoćnog gosta zatresao i njegov sunarodnjak Sergej Milinković-Savić, a njihove dobre igre najviše vesele selektora Dragana Piksija Stojkovića pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj narednog ljeta.

Top Komentari

juve10
Ostavite šta i za Gazu majku vam vašu prokletu i vama i vašim sljedbenicima po Bosni
5 0
juve10 - Nije samo Saudijska Arabija u tom brlogu tu je i Bahrein, u Bahreinu zivi 80 hiljada Jevreja, koji zive dobro mozda i bolje nego Jevreji u samom Izraelu, da li se Arapi pitaju isto tako i Jevreji u Bahreinu kako zive Palestinci i sta je sa otetom Plestinskom zemljom, da u kojem slucaju nisu Meka i Medina u Saudijskoj Arabiji, garant da bi gotovo svaki musliman zaobilazio Saudijsku Arabiju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi