Nakon ovog snimka više niko neće reći da je Neymar samo plaćenik

Gledao i slavio na način Mitrovića

Nakon ovog snimka više niko neće reći da je Neymar samo plaćenik

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar stigao je tokom ljeta u Al-Hilal kao veliko pojačanje, ali je za saudijski klub odigrao samo pet utakmica i zbog povrede je na dužoj pauzi. Ipak, on prati šta se dešava u klubu, a snimljene su reakcije tokom derbija s Al Nassrom.

Neymar je od Al-Hilala dobio ugovor vrijedan stotine miliona dolara na godišnjem nivou, no Brazilac je u prvoj sezoni u Saudijskoj Arabiji odigrao samo pet utakmica za svoj novi tim.

Teška povreda koljena 31-godišnjeg fudbalera je odvojila od terena do kraja sezone. Ipak, on maksimalno prati dešavanja u svom klubu, te je snimljen dok prati derbi s Al Nassrom kojeg je Al-Hilal dobio s uvjerljivih 3:0.

Impresioniran je Neymar onim što radi Aleksandar Mitrović. Nakon golova je imitirao njegovo slavlje i iskazao je veliko poštovanje prema srpskom napadaču.

Oglasi

Nakon što su vidjeli ovu snimku mnogi smatraju da je ovo dokaz da Neymar nije običan plaćenik i da ga krasi takva osobina ne bi mu padalo ni na kraj pameti da gleda utakmicu dok je u Brazilu.

Al-Hilal i bez njega krupnim koracima grabi ka novoj tituli prvaka Saudijske Arabije. Uvjerljivo su prvi sa 41 osvojenim bodom, a prvi pratitelj Al Nassr ima 34 boda.

Neymar ima više od 300 miliona dolara godišnje u Al-Hilalu

Neymar je u Al-Hilal došao u monstruoznom ugovoru po kojem će ukupan iznos zarade premašivati 300 miliona dolara.

Prema određenim informacijama, Neymar godišnje od kluba dobija 220 miliona dolara, ali ova cifra dodatno raste jer on nema nikakve obaveze prema klubu kada je marketing u pitanju.

Neymar tokom potpisa ugovora s Al-Hilalom

Dok su mu prethodni klubovi uzimali milione u pravima na imidž, Neymar sada ima sve u svojim rukama, a dodatno zarađuje i od silnih reklama na društvenim mrežama.

Njegova zarada u Saudijskoj Arabiji tako premašuje 300 miliona dolara godišnje i Brazilac može mirno spavati do kraja života jer će samo u ovih 12 mjeseci uzeti novca kao pojedine države.

Treba svakako istaći da je u 2023. godini vrijednost brazilskog fudbalera procijenjena na 250 miliona dolara. Sada će ta cifra dodatno porasti.

Ugovorom za Al-Hilal Neymar je vezan do ljeta 2025. godine i pretpostavlja se da će nakon ovog tima uslijediti povratak u Brazil u dres ekipe Santosa.

Top Komentari

Drakulaaa
Hah jao naslova i clanka. Odron od portala ste postali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi