Aleksandar Mitrović s tri prsta i s novim nadimkom u Arabiji - Ovo je ozbiljna provokacija Ronalda
Foto - EPA

Al-Hilal ima zanimljive metode

Aleksandar Mitrović s tri prsta i s novim nadimkom u Arabiji - Ovo je ozbiljna provokacija Ronalda

Midhat Šljivak

Aleksandar Mitrović odveo je Al-Hilal do pobjede protiv velikog rivala Al Nassra (3:0). Srpski napadač je postigao dva gola nakon kojih su mu Saudijci dali novi nadimak.

Aleksandar Mitrović nemilosrdno trese mreže u Saudijskoj Arabiji. Srpski napadač je jučer postigao dva pogotka u pobjedi Al-Hilala od 3:0 nad velikim rivalom Al Nassrom, da bi mu nakon toga iz kluba dali novi nadimak.

Kako bi isprovocirali Cristiana Ronalda, kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena, Al-Hilal je Mitroviću dao nadimak GOATVIĆ.

Na ovaj potez su se odlučili jer je srpski napadač jučer pored Cristiana Ronalda postigao dva gola, a legendarni Portugalac je teren napustio ljut i pognute glave.

Aleksandar Mitrović s tri prsta u dresu Al-Hilala

Mitrović je od dolaska u Al-Hilal odigrao 20 utakmica za ovaj klub i ima učinak od 20 golova i četiri asistencije. 13 golova zabio je u prvenstvu.

Oglasi

Al-Hilal je prvi na tabeli saudijskog prvenstva s 41 osvojenim bodom, a Al Nassr ima sedam bodova manje (34).

Cristiano Ronaldo je najbolji strijelac prvenstva Saudijske Arabije

Iako je u derbiju protiv Al-Hilala ostao bez pogotka Cristiano Ronaldo je i dalje prvi strijelac prvenstva Saudijske Arabije.

Portugalac je postigao 15 pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone, iza njega je Aleksandar Mitrović s 13, a dvocifren broj golova postigao je i krilni fudbaler Damaca Georges-Kevin N'Koudou (11).

U vrhu liste su još dvojica poznatih imena. Karim Benzema je u dresu Al-Ittihada postigao devet golova, a isti broj puta mrežu je tresao Brazilac Malcom za Al-Hilal.

Prvenstvo u Saudijskoj Arabiji preko noći je postalo interesantno ljubiteljima fudbala širom svijeta. Sam Ronaldo je donio ogromnu popularnost, a dolazak drugih zvijezda ozbiljno je pojačao kvalitet.

Do kraja sezone Ronaldo i Mitrović će definitivno voditi veliku bitku za titulu najboljeg strijelca i vidjet ćemo ko će prvi proći kroz cilj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi