U 24 sata daleko od Evrope nikao super snažni tim: U subotu Zlatna lopta, u nedjelju svjetski prvak!

Dogovorili su dva nevjerovatna pojačanja

U 24 sata daleko od Evrope nikao super snažni tim: U subotu Zlatna lopta, u nedjelju svjetski prvak!

A. Čaušević

U toku je proces stvaranja "šeste najjače lige" svijeta, a u posljednja 24 sata nikao je megalomanski tim koji bi sigurno mogao pokazati zube onim najjačim sa Starog kontinenta.

Kada je Cristiano Ronaldo rekao da će prvenstvo Saudijske Arabije biti među najboljih pet, šest na svijetu, mnogi su se nasmijali, međutim riječi slavnog fudbalera se sigurno pretvaraju u djela.

Ako su pet evropskih liga tzv. Lige petice, odnosno prvenstva Engleske, Španije, Italije, Njemačke i Francuske nedodirljive, onda će će prvenstvo Saudijsko Arabije sigurno biti rame uz rame sa ostalim ligama Evrope, ako ne i snažnija.

Odlučni da u svoje timove dovedu najbolje igrače svijeta, iako su jesen karijere, Saudijci ne gledaju na novac i ne pitaju za cijenu.

Tako je u protekla 24 sata na saudijskom tlu nikao novi megalomanski tim. I to svega nekoliko dana nakon što je po deveti put u klupskoj historiji osvjena titula prvaka, prva nakon 2009. godine.

Oglasi

Al Ittihad je subotu završio dovođenje osvajača Zlatne lopte. Karim Benzema nakon 14 godina napušta Real i prelazi u redove saudijskog prvaka uz platu od 200 miliona eura.

Nakon Benzeme, drugi dan vikenda donosi dovođenje N'Goloa Kantea. Svjetskom prvaku sa Francuskom je ostaala godina ugovora sa Chelseajeam.

Prema nekim navodima Kante ne ulazi u planove Mauricija Pocchetina, a nakon višednevnih pregovora predstavnici Al Ittihada su uspjeli nagovoriti 32-godišnjaka na transfer.

Kante je tokom sezone imao ozbiljnih problema sa povredama, skupio je sedam nastupa u Premierhipu pa je to i jedan od razloga zašto mu Plavci neće praviti probleme oko odlaska.

Na klupi Al Ittihada sjedi poznato trenersko ime, Nuno Espirito Santo koji je prvo napravio čudo sa Monacom, a zatim je radio nekoliko sezona u Premiershipu.

U Saudijskoj Arabiji za Al Nassr već igra Ronaldo, a ne isključuje opcija da za Al Hilal potpiše Leo Messi što znači da bi u toj azijskoj zemlji od sljedeće sezone igrala trojica igrača koji su definitivno obilježili jednu eru.

Top Komentari

juve10
Šta kaže Pezić na ovo? Jel'opet nama prosipa šuplju kako se ponašati? Valjda njegovi ti neki učitelji, šejhovi šta već znaju da im komšije umiru bez vode i hrane a daj bosance da uče pameti
0 0
DamirT
Bice malo sutra 6 najbolja liga na svijetu. Niti imaju talenata, niti icega. Uzimaju ove od 30+ godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi