Majstorija Cristiana Ronalda ostavila Al Nassr u utrci za titulu
FOTO: EPA

Slavio je i Al Ittihad

Majstorija Cristiana Ronalda ostavila Al Nassr u utrci za titulu

Haris Zilić

Uzbudljivo je u Premier ligi Saudijske Arabije u finišu sezone gdje se Al Nassr i Al Ittihad bore za titulu. Drama je zagarantovana i nakon utakmica 28. kola koje su odigrane večeras.

Al Nassr je dočekao Al Shabab i ništa osim tirjumfa nije dolazilo u obzir za domaćine, ali dosta je bilo drame.

Prvo poluvrijeme gosti su vodili 1:2 i nije izgledalo dobro za domaćine. Golove za Al Shabab postigao je Guanca iz penala u 24. minuti i u 40. minuti na asistenciju Mine. Imali su gosti u tim trenucima ozbiljnih 0:2.

Domaćine u život pred kraj prvog poluvremena vraća Talisca pogotkom za 1:2 na asistenciju Al Hassana.

U drugom poluvremenu preokret Al Nassra. Prvo je Ghareen u 51. minuti na asistenciju Al Hassana pogodio za 2:2, a nakon toga na scenu stupa Cristiano Ronaldo.

U 59. minuti, Ronaldo je primio loptu koju je dodao Luiz Gustavo i krenuo u prodor. Tokom prodora jedan od defanzivaca Al Shababa odbio se od Ronalda kao od zid i Portugalac se na kraju namjestio na šut.

Oglasi

Idealna pozicija, hirurška preciznost i majstor na sceni, za golmana gostiju nije bilo spasa. Portugalac je tako pogodio za 3:2 i preokret Al Nassra pola sata prije kraja utakmice.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i ostalo je 3:2 za Al Nassr.

Al Ittihad je u istom terminu igrao također duel 28. kola protiv Al Batina i slavili su rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Romarinho u devetoj minuti na asistenciju Sharahilija.

Dva kola prije kraja prvenstva, Al Ittihad je lider na tabeli sa 66 osvojenih bodova, dok Al Nassr ima 63 osvojena boda.

Ronaldu i društvu do kraja sezone trebaju dva trijumfa uz nadu da će Al Ittihad maksimalno osvojiti dva boda iz dvije utakmice.

U slučaju da oba tima po završetku sezone imaju isti broj bodova, prvak će biti ekipa Al Ittihada koja je bolja u međusobnom duelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi