Svi su vjerovali da Benzema ostaje u Realu, ali poziv koji je Perez dobio jučer sve je promijenio

Francuz kontaktirao predsjednika Kraljeva

Svi su vjerovali da Benzema ostaje u Realu, ali poziv koji je Perez dobio jučer sve je promijenio

E. Čaušević

Prije nekoliko dana navijače Real Madrida uzdrmale su vijesti da bi Karim Benzema ovog ljeta mogao napustiti klub jer na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije. U prvi mah činilo se da je samo riječ o običnoj špekulaciji, ali poziv koji je jučer dobio Florentino Perez najbolje je pokazao da je situacija itekako ozbiljna.

Benzema je u Real Madrid stigao na ljeto sada već davne 2009. godine iz Lyona i to je bio jedan od najboljih transfera koje je kraljevski klub uspio da ostvari u svojoj historiji.

Francuski napadač je već nekoliko godina prva zvijezda Real Madrida, a u prošloj sezoni je bio najzaslužniji što je kraljevski klub uspio da dođe do trofeja Lige prvaka.

Iako se činilo da Benzema sigurno ostaje u Realu i naredne sezone sada su se stvari drastično zakomplikovale. Novi ugovor je stopiran jer je Benzema dobio nedavno izuzetno bogatu ponudu iz Saudijske Arabije o kojoj ozbiljno razmišlja.

Benzema na stolu ima ponudu od Al Ittihada za dvogodišnji ugovor prema kojem bi Francuz zaradio čak 200 miliona eura plus dodatni bonusi koji će se naći u ugovoru ako on pristane na odlazak u Saudijsku Arabiju.

Navijači Real Madrida su u prvi mah pomislili da je riječ o običnoj špekulaciji i da od toga nema ništa, ali zabrinutost na Santiago Bernabeu raste iz dana u dan.

Oglasi

Fabrizio Romano piše da su svi jučer postali svjesni koliko je situacija ozbiljna kada je Florentino Perez dobio poziv od Benzeme koji je predsjedniku Real Madrida saopštio da ima ponudu Al Ittihada.

Benzema je poručio da će konačnu odluku donijeti uskoro, ali to je najbolji pokazatelj da uopšte nije nemoguće da Francuz ovog ljeta napusti Real Madrid što do prije nekoliko dana niko nije ni slutio da bi se moglo desiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To bi za Real bio ogroman udarac s obzirom da je Benzema jedan od glavnih igrača u ekipi i njegov mogući odlazak na ljeto niko nije očekivao.

Benzema čeka kraj sezone u La Ligi, a posljednje kolo igra se u nedjelju. Nakon toga bi Francuz trebao saopštiti čelnicima kluba da li će produžiti ugovor ili prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije