U S. Arabiji postignut gol o kojem priča svijet: S 25 metara matirao golmana i to udarcem glavom!

To se rijetko viđa

U S. Arabiji postignut gol o kojem priča svijet: S 25 metara matirao golmana i to udarcem glavom!

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Ittihada sinoć su na svom terenu deklasirali Abhu sa 4:0 i nastavili su koračati ka tituli prvaka Saudijske Arabije jer su iskoristili novi kiks Cristiana Ronalda i društva. Ovaj meč obilježio je Abderazzak Hamdallah koji je zabio nevjerovatan gol o kojem bruji fudbalski svijet.

Al Ittihad je protiv Abhe uspio da dođe bez većih problema do sigurne pobjede, a s ova tri boda povećali su prednost u odnosu na ljutog rivala Al Nassr.

Al Nassr je jučer protiv Al Khaleeja osvoji samo bod (1:1), a sada za liderom Al Ittihadom zaostaje čak pet bodova i mnogi smatraju da je bitka za prvaka Saudijske Arabije već riješena.

Na meču Al Ittihada i Abhe vidjeli smo zaista nekoliko sjajnih golova i poteza, no detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 18. minuti kada su domaći uspjeli da povedu sa 2:0.

Prije toga Al Ittihad je do prednosti na ovoj utakmici stigao već u 13. minuti golom Romarinha koji je pogodio za 1:0. No, pet minuta kasnije vidjeli smo gol koji ne viđamo tako često na fudbalskim terenima.

U centru pažnje bio je Hamdallah koji je nakon odlične duge lopte Coronada izašao sam na protivničkog golmana, a onda je oduševio sve svojom majstorijom.

Oglasi

Igrač Al Ittihada je sa 25 metara uspio glavom da postigne pogodak za 2:0 i oduševi navijače. Da neko s takve udaljenosti glavom zabije gol u svijetu fudbala skoro da ranije nismo viđali.

Napadač Al Ittihada iskoristio je istrčavanje protivničkog golmana koji očito ni sam nije očekivao da će ga Hamdallah baš na takav način uspjeti matirati i zatresti mrežu njegove ekipe.

Majstoriju Hamdallaha i gol glavom sa 25 metara pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice Al Ittihad je uspio još u dva navrata da zatrese mrežu gostiju i osigura pobjedu.

Prvo je Romarinho drugim golom na meču u 30. minuti pogodio za 3:0, dok je konačnih 4:0 postavio Al Saiari golom iz penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi