Bogat je, radi šta želi u voljenom klubu, ali tu je ponuda koja se ne dobija dva puta u životu
Wilfried Zaha dobio je ponudu kakva se ne odbija. Saudijska Arabija mogla bi biti nova životna stanica ovog fudbalera (Foto: Instagram)

Zaha na raskrsnici karijere

Bogat je, radi šta želi u voljenom klubu, ali tu je ponuda koja se ne dobija dva puta u životu

M. Šljivak

Saudijska Arabija ima velike ambicije kada je fudbalsko prvenstvo u pitanju. Bogati Arapi spremni nakon Cristiana Ronalda spremni su dovesti još dosta velikih imena, a ubrzo bi tamo mogao zaigrati i reprezentativac Obale Slonovače Wilfried Zaha, kojem je stigla ponuda koja se ne odbija.

Wilfried Zaha bio je velika zvijezda engleskog fudbala u najavi. Kada je 2013. godine stigao u Manchester United predviđalo se da će eksplodirati u redovima Crvenih đavola, no to se nije dogodilo.

Zaha je odigrao samo četiri utakmice za Manchester United. Proglašen je jednim od najvećih promašaja ikad, pa se ubrzo preko Cardiffa vratio u svoj Crystal Palace, gdje je apsolutna zvijezda.

Reprezentativac Obale Slonovače najveće je ime i prva zvijezda Palacea, ali sada mu je stigla ponuda koja se ne dobija dva puta u životu.

Al-Ittihad iz Saudijske Arabije želi ga vidjeti u svojim redovima. Poslali su mu ponudu od 10 miliona eura godišnje nakon poreza i nadaju se da će 30-godišnji ofanzivac njihovu ponudu prihvatiti.

Oglasi

Crystal Palace čini sve kako bi Zahu zadržao u Londonu. Odlučili su i oni otvoriti novčanik i navodno su ovom fudbaleru ponudili najveći ugovor u historiji kluba vrijedan čak 200.000 funti na sedmičnom nivou.

Sada je sve na Zahi. Ponuda iz Saudijske Arabije je ogromna, voljeni klub mu nudi više novca nego ikom ikad ranije i odluka sigurno neće biti lagana.

U Londonu Zaha ima sve. Omiljen je, bogat, vozi šta želi i velika je zvijezda, no Saudijska Arabija nudi dosta toga što se jednostavno ne može odbiti.

Wilfried Zaha je ove sezone u dresu Crystal Palacea odigrao ukupno 22 utakmice i ima učinak od šest pogodaka i tri asistencije.

Ukupno je u redovima tima sa Selhurst Parka nastupio u 452 utakmice uz 89 postignutih golova.

Napomenimo svakako da je Zaha nekada nosio dres reprezentacije Engleske. Nastupio je dva puta za Gordi Albion, ali je zbog čestog ignorisanja selektora potom promijenio selekciju i nastupa za Obalu Slonovače.

Za ovu selekciju 30-godišnji krilni fudbaler već nastupio 31 put i postigao je pet pogdoaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi