Lionel Messi i ponuda iz Saudijske Arabije - Ovo je cifra!
Lionel Messi lako bi mogao napustiti redove francuskog PSG-a na kraju tekuće sezone. Ugovor mu ističe, a pregovori o novom su stali (Foto: EPA)

Nakon Ronalda žele i Messija

Lionel Messi i ponuda iz Saudijske Arabije - Ovo je cifra!

M. Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi (35) dobit će ponudu za nastavak karijere u Saudijskoj Arabiji. Novinar Juan Fontes tvrdi da je klub Al Ittihad zainteresovan za njegovo dovođenje i da će mu u narednim danima poslati zvaničnu ponudu.

Lionel Messi mogao bi na kraju ove sezone napustiti francuski PSG i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Barem tako tvrdi španski novinar Juan Fontes.

Kako navodi Fontes, Al Ittihad iz Saudijske Arabije spremio je dvogodišnji ugovor za najboljeg fudbalera svijeta. Spremni su mu dati 88 miliona eura neto po sezoni kako bi ga doveli u svije redove.

Ovakvu ponudu nijedan tim mu ne može ponuditi. Pitanje je samo je li Leo spreman krenuti stopama velikog rivala Cristiana Ronalda i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Podsjetimo, Ronaldo je krajem prošle godine potpisao ugovor s Al Nassrom vrijedan 200 miliona eura po sezoni i prvenstvo Saudijske Arabije zbog njega je postalo gledano širom svijeta.

Messi se ranije povezivao i s dolaskom u Al Hilal. Javno su predstavnici ovog kluba govorili kako im je potrebna pomoć države kako bi završili ovaj transfer i spominjala se cifra od 300 miliona eura

Oglasi

Eventualni dolazak Lionela Messija u redove rivalskog kluba sigurno bi izazvao pravi haos u svijetu fudbala i popularnost ove lige još bi dodatno skočila.

Treba svakako istaći da je Leo još uvijek u pregovorima s PSG-om oko novog ugovora. Međutim, stvari ne idu baš najbolje i neće biti iznenađenje ako Argentinac napusti klub.

Prema određenim informacijama iz Francuske Messi želi platu od 35 miliona eura neto na godišnjem nivou za novi dvogodišnji ugovor, ali PSG mu taj zahtjev ne može ispuniti zbog finansijskog fair playa.

PSG je primoran dakle skinuti plate za 30 posto u narednoj sezoni, pa će se definitivno morati odreći nekog velikog imena od trija Messi-Neymar-Mbappe.

Kako stvari stoje Messi je taj koji bi mogao otići. Ugovor mu ističe, novi nije na vidiku, a vidjet ćemo hoće li i njemu Saudijska Arabija biti naredna stanica.

Argentinski čarobnjak je ove sezone sjajan. Odigrao je 27 utakmica za Parižane i ima učinak od 16 golova i 14 asistencija.

Messi je u ponedjeljak po izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA) proglašen za najboljeg fudbalera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi