Pjanić i društvo izbjegli poraz u derbiju i ostali na vrhu tabele

Šest golova u derbiju

Pjanić i društvo izbjegli poraz u derbiju i ostali na vrhu tabele

M. Šljivak

Derbi susret 5. kola prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata odigrali su Al-Jazira i Al Sharjah, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo (3:3).

Duel ponajboljih timova Emirata donio je čak šest pogodaka, ali nažalost Miralem Pjanić je ostao bez učinka, iako je na terenu proveo 90 minuta.

Sharjah bolje otvara ovaj meč. Igrao se 14. minut kada Paco Alcacer pogađa protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Al-Jazira ubrzo dolazi do preokreta. S dva gola Mabkhout preokreće rezultat i u 28. minuti domaći sastav ima prednost od 2:1.

Kratko je trajala radost Al-Jazire jer je već u 29. minuti bilo 2:2. Caio koristi fenomenalnu loptu Manolasa i postiže pogodak.

Na odmor se ipak odlazi vodstvom domaćeg tima. Za 3:2 je u 38. minuti pogodio Ramadan.

Oglasi

U nastavku meča Al Sharjah je bolji tim, a u 70. minuti dolaze do gola za 3:3. Dosuđen je penal, a Caio pogađa za konačan rezultat ovog meča.

Miralem Pjanić je na terenu proveo svih 90 minuta, ali nažalost danas u derbiju nije upisao gol ili asistenciju.

Njegov učinak ove sezone je dva gola i jedna asistencija u četiri odigrane utakmice za novi klub.

Al Sharjah je prvi na prvenstvenoj tabeli s 13 bodova iz pet kola i ovo im je bio prvi meč u kojem nisu uzeli pun plijen.

Današnji rival također je još uvijek neporažen. Imaju tri pobjede id va remija i nalaze se na drugom mjestu s 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi