Pjanić o najlošijem treneru u karijeri: "Treninzi kratki, nema intenziteta, taktike, ideja..."

Bh. reprezentativac sasvim direktno i otvoreno

Pjanić o najlošijem treneru u karijeri: "Treninzi kratki, nema intenziteta, taktike, ideja..."

A. Čaušević

Miralem Pjanić je u ljetnom prijelaznom roku napustio Barcelonu te je potpisao za ekipu Sharjah iz UAE-a gdje mu ide vrlo dobro. 

Pjanić je u Barcelonu stigao prije dvije godine. Imao je visoka očekivanja, ipak iz raznoraznih razloga nije uspio ostaviti zapažen trag na Nou Campu.

Jedan do krivaca za to je svakako i Ronald Koeman za kojeg se bez dilema može reći da je najlošiji trener kojeg je Pjanić imao u svojoj karijeri.

U razgovoru za španske medije iskusni bh. reprezentativac je ponovo govorio o nizozemskog stručnjaku za kojeg i nije imao previše pohvala.

"Bio sam iznenađen Koemanovim treninzima. Kratko su trjaali. Nije bilo intenziteta, taktike, ideja... Nije pripremao mečeve", kazao je Pjanić.

"Sada vidim razliku. Sa Xavijem su baš kao u Juventusu treninzi jako naporni. Xavi je bio poprilično jasan. Reako nam je da će se trčati 200 na sat na svakom treningu."

Oglasi

"Ono što me boli je što nisam uradio u Barceloni ono što sam želio. Imao sam loš period sa Koemanom i to je bio razlog zašto sam otišao u Bešiktaš."

"Kada dođete u klub kao što je Barcelona morate da se pokažete. Ja nikad nisam imao četiri ili pet utakmica na koje sam mogao računati da ću igrati."

"S druge strane, odnos sa Xavijem je bio fenomenalan. Vidi se kako se trenira. I sada se vidi da je tim nešto drugo. Xavi je htio da otanem, bio je iskren prema meni."

"Ali u prve četiri utakmice nisam dobio ni minut i trebam biti realan. U predsezoni sam pokazao da mogu igrati za Barcelonu i bilo mi je važno da ubijedim Xavija. To je bilo zadovoljstvo."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Znao sam da mogu dati nešto Barceloni ove sezone, ali mi je bilo teško što nisam mogao biti u startnoj postavi. Osjetio sam da će biti komplikovano i da neću imati prostora da igram."

Pjanić je na kraju oprostio Barceloni dio plate te je otišao u UAE gdje nastoji pronaći drugu mladost. Do sada je na tri meča na učinku od dva gola i asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Nisi ti MJERODAVAN da ocjenjujes neciji rad, pogotvo ne covjeka koji ima IME I PREZIME u svijetu sporta, pogotovo kao LEGENDA BARSE..da si IOLE DOBAR, u ZENITU KARIJERE bi se otimali za tebe bar GETAFE i Rayo Valecano..ali NE, ti si od MALIH NOGU sanjao da igras za NEKOG SABANA..Seljacicu nargilaski..
1 7
Uranija
A što nisi ništa u bešiktašu uradio, jedva su čekali da ti leđa ugledaju
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi