Svijet oduševljeno gledao šta rade CR, Brozović i Otavio, ali je potom došla 92. minuta i spektakl

Kiks Al Nassra

Svijet oduševljeno gledao šta rade CR, Brozović i Otavio, ali je potom došla 92. minuta i spektakl

Midhat Šljivak

Al Nassr je u 9. kolu prvenstva Saudijske Arabije remizirao na svom terenu s ekipom Abhe (2:2). Bio je ovo odličan meč u kojem je domaći tim ispustio dva gola prednosti, a vidjeli smo zaista odlične poteze.

Al Nassr je osvojio samo bod u prvenstvenom meču protiv Abhe. Bilo je 2:2, a gostima je bod donio Karl Toko Ekambi spektakularnim golom u 92. minuti.

Odlično je domaći sastav otvorio meč i poveo je već u trećoj minuti nakon zaista fenomenalne akcije. Ronaldo je petom proigrao Marcela Brozovića, ovaj nesebično uslužuje Otavija koji baca protivnika na zadnjicu i postiže gol za 1:0.

Kada je u 28. minuti Anderson Talisca zabio za 2:0 na asistenciju Sadija Manea, činilo se kako Al Nassr ide lagano prema pobjedi, no gosti su se vratili u meč-

Igrala se 36. minuta kada Abha dolazi do pogotka. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Bguir za 2:1.

Oglasi

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak utakmice ponudio je dosta uzbuđenja. Gol domaćih je poništen, bilo je šansi na obje strane, Ronaldo je promašio zicer, a kazna za promašaj stigla je u nadoknadi meča.

Na scenu je u 92. minuti stupio iskusni kamerunski napadač Karl Toko Ekambi. Uzeo je loptu na 25 metara od gola i zatim snažnim udarcem pogađa mrežu Al Nassra za konačan rezultat susreta od 2:2.

Nakon ove utakmice Al Nassr je došao do 19. boda i trenutno je na trećoj poziciji prvenstvene tabele. Ispred su Al-Taawon s 22 i Al Hilal s 20.

Abha je tek 15. na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova i ovo im je bio prvi remi sezone.

Prvenstvo Saudijske Arabije, 10. kolo:

Al Nassr - Abha 2:2

Top Komentari

Culer
Popustite ba više sa Saudijom. Ko to uopšte gleda?
1 1
ssakodes
Bolja je od bilo koje Via.gre. Svima savjetujem da probaju barem jednom u životu - višestruko će vam poboljšati se.ksualni život, pročitajte sami-----> mub.me/alfa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi