Pravi kavaljer nikad ne ostavlja svoju damu? Veliki Del Piero "prodao dušu", bolan udarac za Juve!

Stigla je iznenađujuća vijest

Pravi kavaljer nikad ne ostavlja svoju damu? Veliki Del Piero "prodao dušu", bolan udarac za Juve!

Admin Čaušević

Alessandro Del Piero je pred prvim angažmanom u fudbalu otkako je završio karijeru prije devet godina i to iznenađujuće ne u Juventus. 

Otkako je došlo do promjena u rukovodećoj strukturi Juventusa, odnosno odlaska Andree Agnellija i Pavela Nedveda svi su vidjeli Del Piera na nekoj od direktorskih funkcija.

Počeo je čuveni kapiten Bianconera dolazi i na utakmice u Torinu te je među tifozima Stare dame živjela nada da će njihov bivši vođa dobiti mjestu u klubu.

Međutim, od toga neće biti ništa. Del Piero koji je poznat po tome da ga nikad nije zanimao novac u karijeri na kraju ipaka odlazi za novcem.

Vijesti iz Saudijske Arabije koju potvrđuju italijanski mediji govore da će popularni Il Pinturicchio uskoro postati sportski direktor jednog od najambicioznijih klubova današnjice.

Oglasi

Naime, Del Piero bi uskoro trebao preuzeti ključnu poziciju za sportski segment u saudijskom Al Nassru za kojeg između ostalih nastupa Cristiano Ronaldo.

Al Nassr je zahvaljujući moćnom finansijskom kapitalu osim Ronalda doveo još Marcela Brozovića i Sadia Manea, a sada je krenuo i po fudbalske legende.

Nedavno je ovaj klub iz Italije na poziciju izvršnog direktora imenovao Guida Fiengu iz Rome, a naredni koji stiže je Del Piero.

Kada je Juventus 2006. godine izbačen u Seriju B Del Piero je tada izrekao čuvenu rečenicu da pravi kavaljer nikad ne napušta svoju damu aludirajući da mu je Juventus više od kluba i da mu novac nije toliko bitan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak skoro dvije decenije kasnije promijenila se situacija, Italijan je promijenio svoje ideale te zbog novca odlazi u Saudijsku Arabiju.

Tako će san navijača Juventusa da Del Piero upravlja sportskim segmentom torinskog velikana i dalje ostati samo san.

Top Komentari

Dilivio
Bezobrazan koliko tendencijozan clanak. Okreni stranu medalje, bas zato sto pznaju svoj zivotni klub nije budala da ga u ovakvom trenutku preuzima, odnosno oreuzeo bi sve greske, krivice i posljedice nesposobnih menadzera zadnjih godina na svoju buducnost. Cemu? Ovako ce njegov imidz ostati cist od kojekakvih mutnih poslova. Sem toga nem nikakvo iskustvo na rukovodecim pozicijama, u ligi poput saudijske moze grijesiti, ispravljat, steci barem malo iskustva bez da se podizu kojekakvi skandali vezano za njegove izbore. Sve u svemu, mudra odluka; kavalir ceka da dama poraste u svoj legitimni opis.
2 0
Blueboy
Pa nije budala da bas sad ode u Juve gdje je sve samo ne savrseno.Zastio da rizikuje neku kaznu zbog svih desavanja oko Juventusa.Ovako ljubav ostaje obostrana into uz mnogo novca.Ljubavi u fudbalu vec odavno nema,sve je samo korist i biznis
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi