Beganović i društvo vodili protiv Al Nassra, a onda su na scenu stupili Ronaldo i Talisca

Saudijci preokretom do pobjede

Beganović i društvo vodili protiv Al Nassra, a onda su na scenu stupili Ronaldo i Talisca

Edmir Škorić

Al Nassr je kao veliki favorit u Riyadu ugostio Istiqlol Dushanbe u 2. kolu azijske Lige prvaka i nakon preokreta došao do pobjede rezultatom 3:1.

Gosti iz Tadžikistana imali su neočekivano vodstvo na poluvremenu. Bili su veliki autsajderi, ali su u 44. minuti došli do 1:0.

Bivši fudbaler Željezničara Dženis Beganović bio je asistent, a Sebai strijelac, ispostaviće se kasnije, jedinog gola za goste.

Uslijedilo je od samog početka drugog dijela učestalo ataktovanje domaćeg tima, gosti konstatno bili povučeni, vjerovali da mogu da se odbrano, no kapitulirali su u 66. minuti.

Kapiten Al Nassra Cristiano Ronaldo je postigao novi gol za svoj tim, a to je uveliko donijelo olakšanje Saudijcima, pa je Talisca sa dva gola u 72. i 77. minuti dotukao Istiqlol.

Oglasi

Al Nassru je ovo druga pobjeda u grupnoj fazi azijske Lige prvaka, pošto je u 1. kolu savladao Persepolis u gostima s 1:0. Iranci su pak večeras pobijedili sa 1:0 katarski Al Duhail u gostima.

U trećem kolu najprestižnijeg klupskog takmičenja u Aziji Al Nassr će ugostiti Al Duhail.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1708927773396398155[/twitter]

U Ligi prvaka su još dva predstavnika iz Saudijske Arabije, ali njihove utakmice u Iranu vjerovatno se neće ni igrati.

Otkazan je duel Sepahana i Al Ittihada, jer su gosti odbili da igraju zbog postavljene biste iranskog generala na ulasku u teren. Iz Saudijske Arabije su naredili fudbalerima povratak kući.

Taj scenarij vrlo je moguć i sutra kada je bio planiran duel Al Hilala u gostima sa Nassaji Mazandaranom. Iranski navijači jedva su čekali da vide velike zvijezde poput Neymara, Benzeme i ostalih, ali čini se da neće uživati u njihovim partijama.

Top Komentari

Drakula
Nebi pogledo ovu ligu kad bi citav tim bio messi i ronaldo. Stamota mrtve im j dvima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi