Najslabiji tim lige strpao u džep Ronalda, ali 'vječna' nadoknada donijela je nestvaran preokret
Cristiano Ronaldo nije napravio previše u današnjoj utakmici i potpuno je zaustavljen od protivničkog tima (Foto: Al Nassr)

Nevjerovatan preokret

Najslabiji tim lige strpao u džep Ronalda, ali 'vječna' nadoknada donijela je nestvaran preokret

M. Šljivak

Najslabiji tim lige Saudijske Arabije Al Batin bio je na pragu velikog iznenađenja u 19. kolu prvenstva. Na gostovanju kod Al Nassra je imao prednost do 93. minute meča, ali je na kraju Al Nassr postigao tri pogotka u 'vječnoj' nadoknadi i slavio je s 3:1, ali Cristiano Ronaldo nije uspio da se upiše u strijelce.

Al Nassr je kao veliki favorit ušao u meč s Al Batinom. Očekivala se uvjerljiva pobjeda ovog kluba, ali na kraju je tek u sudijskoj nadoknadi došao do pobjede s tri gola u 16 minuta nadoknade koliko se igralo u ovom meču.

Cristiano Ronaldo i ekipa otvoreno su ušli u meč. Pravili su pritisak od prve minute, no protivnička odbrana je uspjela bez većih problema da zaustavi sve napade.

[twitter]https://twitter.com/Miadieadario/status/1631712912908722182[/twitter]

Gosti u 17. minuti prave akciju iz koje su došli do gola. Ubacio je Bukia, a Renzo Lopez pogađa mrežu Al Nassra za prednost od 1:0.

Ronaldo je potom imao veliku šansu. Uspio je zaobići golmana protivničkog tima u jednom trenutku, ali je slabo šutirao, pa je defanzivac Al Batina izbacio loptu s linije.

Oglasi

Imali su domaći još pokušaja, prijetili su i gosti nekoliko puta dosta dobro, no na odmor se otišlo vodstvom Batina od 1:0.

U nastavku Al Nassr dominira. Imali su domaći poptunu kontrolu nad loptom, pokušavali su iz svih pozicija doći do gola - nije išlo sve do nadoknade.

Ronaldo je potpuno zaustavljen od najslabijeg tima lige. Ni slobodne udarce koje je dobio nije iskoristio, a najbolju priliku je imao sredinom drugog dijela kada je njegov udarac iz srca kaznenog prostora u posljednji tren izblokiran.

[twitter]https://twitter.com/Miadieadario/status/1631737455740157977[/twitter]

Al Batin se na kraju nije uspio odbraniti. Igrala se 93. minuta kada je Ghareeb pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Miadieadario/status/1631739633481523200[/twitter]

Potom je domaći tim krenuo po pobjedu. Redale su se šanse pred golom Al Batina i do kraja sudijske nadoknade koja je trajala više od 16 minuta Al Nassr postiže još dva pogotka. Al Fatil je u 102. minuti zabio za 2:1, a konačnih 3:1 postavlja Maran u 105. minuti.

[twitter]https://twitter.com/Miadieadario/status/1631740312027635713[/twitter]

Prvenstvo Saudijske Arabije, 19. kolo:

Al Nassr - Al Batin 3:1

Top Komentari

bacise
Joj 16 minuta nadoknade. Hahahahahahahahha jaka liga drama. ????
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi