Trener Al Nassra djelomično krivicu za poraz prebacio na Ronalda: Sada je tek očekivati haos

Portugalac sinoć nije bio na nivou

Trener Al Nassra djelomično krivicu za poraz prebacio na Ronalda: Sada je tek očekivati haos

S. Mlaćo
Cristiano Ronaldo sinoć nije mogao razloga za zadovoljstvo. Naime, njegov Al Nassr je poražen u polufinalu Superkupa od Al Ittihad 3:1.

Portugalac nije bio na svom nivou, te je jasno da se baš i nije najbolje snašao u novom izazovu. Imao je jednu sjajnu priliku, no nije pogodio, a o tome se pričalo i na press konferenciji.

Menadžer Al Nassra djelomično je okrivio Ronalda za poraz.

Jedna od stvari koja je promijenila tok meča je Cristianova propuštena prilika u prvom poluvremenu“, rekao je francuski trener novinarima.

Ronaldo će sigurno saznati za ovu izjavu i neće mu biti nimalo 'pravo', ali s obzirom na novac koji prima kritike su itekako podnošljive.

Ronaldo je u susret ušao motivisan i željan igre, međutim na terenu se i nije previše proslavio iako je imao nekoliko situacija da postigne gol.

Oglasi

Portugalac je posebno potišteno izgledao kada je na poluvremenu odlazio u svlačionicu, a navijači sa tribina su mu dodali sol na ranu.

Naime, u jednom trenutku se moglo čuti kako publika skandira "Messi, Messi", odnosno ime Ronaldovog najvećeg rivala Lionela Messija.

Ronaldu su se i slične situacije dešavale ranije u prošlosti, ali se sigurno nije tome nadao i u Saudijskoj Arabiji gdje je ubjedljivo najveća zvijezda.

Najpopularniji fudbaler današnjice će na narednu priliku za postizanje gola morati čekati do 3. februara i duela protiv ekipe Al-Fateha.

U Saudijskoj Arabiji će Ronaldo zaraditi ogroman novac, ali ako se po jutru poznaje dan i neće biti toliko uspješan koliko je planirao.

Ranije tokom ove sedmice je otkriveno da je Ronaldov odlasku na egzotičnu destinaciju prethodio ultimatum kojeg je postavi menadžeru Jorgeu Mendesu.

Slavni Portugalac je tražio od Mendesa da mu osigura transfer u Bayern ili Chelesea što se na kraju nije ni desilo, prije svega jer su ovi klubovi odbili dolazak Ronalda.

Sve to je zasmetalo višestrukom osvajaču Zlatne lopte pa je na kraju i raskinuo saradnju sa jednim od najboljih menadžera današnjice. Na nagovor prijatelja Rickyja Regufea je potpisao za Al-Nassr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi