Nakon dva debakla Al Nassr 'pokazao zube' protiv PSG-a

Bez golova u Osaki

Nakon dva debakla Al Nassr 'pokazao zube' protiv PSG-a

Midhat Šljivak

Al Nassr i PSG remizirali su danas (0:0) u pripremnom susretu odigranom u japanskom gradu Osaki. Prijateljski susret očekivano je privukao veliku pažanju, ali na kraju je publika ostala uskraćena za golove.

Nakon dva debakla protiv Celte (5:0) i Benfice (4:1) ekipa Al Nassra iz Saudijske Arabije konačno je odigrala jedan solidan meč. Pokazali su zube protiv PSG-a i odigrali meč bez golova.

Naravno, u centru pažnje je bio Cristiano Ronaldo. Portugalac je i dalje zvijezda broj jedan bez obzira što nosi dres Al Nassra, a upravo je on imao najbolju šansu u prvom poluvremenu.

U finišu prvog dijela CR s pet metara nije uspio savladati Gigija Donnarummu i propuštena je fenomenalna šansa za Al Nassr.

PSG je imao veći posjed lopte i više pokušaja. Međutim, na odmor se odlazi rezultatom 0:0 uz blago razočarenje publike.

Oglasi

PSG je i u nastavku bolji tim po svim segmentima igre. Pokušavao je tim Luisa Enriquea napraviti nešto u fazi napada, ali nije im to polazilo za rukom.

Svoje momente imao je i Al Nassr. Znali su opasno zaprijetiti, no nedovoljno da bi i oni došli do pogotka koji bi im doniio vodstvo ili pobjedu.

Ostalo je do kraja 0:0 i ovim rezultatom Al Nassr može biti zadovoljan jer su u prethodne dvije prijateljske utakmice bili zaista katastrofalni.

PSG je ovo drugi pripremni meč. U Japan su stigli bez Kyliana Mbappea, Neymar se još uvijek oporavlja od povrede iako je uz ekipu, pa Luis Enrique tek treba da uklopi sve kockice u redovima francuskog šampiona.

Prijateljski meč:

Al Nassr - PSG 0:0

Top Komentari

Mostarac94
Penalessi fanovi na aparatima hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije