Običan 38-godišnjak ne izvodi ovakve poteze, ali ovaj se zove Cristiano Ronaldo

Ima još snage u njemu

Običan 38-godišnjak ne izvodi ovakve poteze, ali ovaj se zove Cristiano Ronaldo

Midhat Šljivak

Al Nassr i PSG trenutno u Japanu igraju prijateljski meč, a kao i uvijek u centru pažnje je Cristiano Ronaldo. Imalo se šta vidjeti od Portugalca koji je još jednom pokazao da ni u 39. godini nije za staro gvožđe.

Cristiano Ronaldo u 39. godini života i dalje igra fudbal na vrhunskom nivou. Fizički je savršeno spreman što je pokazao i u prijateljskom duelu protiv PSG-a u japanskoj Osaki.

CR je imao veliku šansu da dovede Al Nassr u prednost u 39. minuti meča. Ipak, njegov udarac s nekoliko metara fantastično zaustavlja Gianluigi Donnarumma.

[twitter]https://twitter.com/BrysonShanae/status/1683795490008076288[/twitter]

Šest minuta kasnije CR je napravio potez o kojem se priča. Uspio je 38-godišnji Portugalac uhvatiti škarice u svom stilu, no bio je neprecizan.

Oglasi

Ipak, i da je zabio pogodak on bi bio poništen zbog ofsajd pozicije, ali ovom izvedbom je Cristiano pokazao da još nije za staro gvožđe.

[twitter]https://twitter.com/K6180219198196/status/1683796861746913282[/twitter]

Običan 38-godišnjak ne izvodi ovakve poteze, ali ovaj se zove Cristiano Ronaldo.

CR će karijeru vjerovatno okončati u dresu Al Nassra. U Evropu se u svakom slučaju nema namjeru vraćati.

"Neću se vraćati u Evropi. Ta vrata sam potpuno zatvorio", rekao je Cristiano i dodao je:

Oglasi

"Meni je 38 godina, ali i evropski fudbal je izgubio dosta na kvaliteti. Jedino što vrijedi je Premier liga. Oni su daleko ispred drugih. Također, saudijsko prvenstvo je bolje od MLS-a. Rekao sam da će liga biti među Top 5 na svijetu za tri godine i ne dijelim mišljenje da ovdje dolaze samo isluženi igrači. Jota i Ruben Neves nisu stari."

Potom je izgovorio riječi za koje mnogi smatraju da su poprilično bahate.

"Sto posto sam siguran da se ne vraćam u Evropu. Ja sam svima otvorio vrata Saudijske Arabije i sada svi dolaze ovdje. Kritikovali su me što sam došao ovdje i šta je sad? Ogroman broj vrhunskih igrača je došlo i doći će ih još. Odluka da dođem ovdje je bila krucijalna da i drugi dođu. To su činjenice. Kada sam došao u Juventus, Serie A je bila mrtva, a potom je oživljela. Gdje god da dođem poveća se interes", riječi su portugalske zvijezde.

S 38 godina na leđima Ronaldo želi još da se dokazuje. Drago mu je što primjer drugima.

"Uvijek se moram dokazivati. Kad čovjek nema šta dokazuje to je znak da je mrtav. Dokaz je to što sam postavio primjer dugovječnosti. Imam 38 i po godina i još uvijek radim veoma interesante stvari", rekao je CR.

Top Komentari

CAGE55
Igrat ce on barem jos 2-3 godine,ne bi da ulazim u to ko je kakav igrac ili ko je najbolji,ali covjek je stroj,gdje god igra ima ogromnu zelju da bude najbolji.
5 0
BogatiDijasporac
Zlatan sa 38 kung-fu potezima lomio po MLS-u. Za glavu veci od Ronalda. O cemu pricate? Ja kontao postigao pogodak.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije