Novac neke stvari ne kupuje: Al Nassr opet razbijen, Di Maria obrukao Ronalda pred čitavim svijetom

Težak poraz Saudijaca

Novac neke stvari ne kupuje: Al Nassr opet razbijen, Di Maria obrukao Ronalda pred čitavim svijetom

M. Šljivak

Al Nassr je nakon teškog poraza od Celte (5:0) na pripremam u Portugalu večeras doživio još jedan uvjerljiv poraz. Bolja od tima iz Saudijske Arabije bila je Benfica koja je slavila s 4:1, a u centru pažnje je bio Cristiano Ronaldo.

Timovi iz Saudijske Arabije mogu kupiti sve najbolje igrače svijeta, ali dvojica ili trojica njih pored poprilično slabih domaćih fudbalera ne mogu napraviti previše protiv vrhunskih ekipa.

Pokazao je to večerašnji duel Al Nassra protiv Benfice u kojem je portugalski šampion lagano stigao do pobjede od 4:1, a razlika je lagano mogla biti i veća.

Sav posao Benfica je završila u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali prednost od 3:1.

Prvi pogodak viđen je u 23. minuti. Angel Di Maria se prošetao kroz odbranu i postigao je pogodak za 1:0.

Oglasi

Potom je na scenu stupio Goncalo Ramos. Napadač lisabonskog velikana zabio je dva lagana gola u 30. i 38. minuti za visokih 3:0.

Uspio je Al Nassr zabiti gol u 42. minuti. Khalid Al-Ghannam je nekako uspio zabiti pogodak za 3:1.

Pobjedu Benfice je u 68. minuti meča potvrdio Schjelderup za uvjerljivih 4:1, iako je razlika mogla biti još i veća.

Cristiano Ronaldo je u nekoliko navrata ponovo bio u centru pažnje. Dočekan je aplauzima, a zatim se u toku utakmice posvađao s navijačima kojima je pokazivao kako ima pet trofeja Lige prvaka.

[twitter]https://twitter.com/diariotorcidas/status/1682133194366148612[/twitter]

Također, imao je i jedan izlet u prazno kada ga je Angel Di Maria lagano dobio u duelu, a CR je bio poprilično ljut jer se obrukao pred čitavim svijetom.

Al Nassr u prijateljskim utakmicama izgleda zaista slabo i ovo je dokaz da se talenat ne može kupiti iako se dovode velike zvijezde koje ne mogu previše napraviti kada lokalni igrači nisu kvalitet.

Top Komentari

user1659566597
Mozete li nekad da ne pišate po Ronaldu
5 0
Ecosport
Shamenaldo samo se sramoti, papčina portugalska da ne kažem ciganska
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi