Nakon ove ponude fudbalski svijet neće biti isti: Iz Saudijske Arabije stiže nova "bomba"
FOTO: EPA

Pitanje je koliko je realna opcija?

Nakon ove ponude fudbalski svijet neće biti isti: Iz Saudijske Arabije stiže nova "bomba"

Haris Zilić

U Saudijskoj Arabiji je bilo lagano zatišje, ali iz ove zemlje se sprema nova ponuda koja će uzdrmati fudbalski svijet, vidjet ćemo da li će sve biti i realizovano.

Glavna uloga ponovo pripada ekipi Al Nassra i očigledno žele da još pomjere fudbalske granice.

Na društvenim mrežama, ali i u pojedinim svjetskim medijima lansirana je vijest da Al Nassr sprema astronomsku ponudu za Virgila Van Dijka (32).

Ne spominje se cifra, ali navodi se da bi Van Dijk bio najplaćeniji defanzivac u historiji fudbala i jedan od najplaćenijih fudbalera na planeti.

Nizozemski reprezentativac ima ugovor sa Liverpoolom do ljeta 2025. godine, a Redsima se otvorila velika prilika za ogromnu zaradu. No, pitanje je da li Liverpool želi pustiti Van Dijka i da li i sam Nizozemac želi otići u Saudijsku Arabiju?

Oglasi

Ova priča je svakako zagrijala i situaciju pred Evropsko prvenstvo gdje se Nizozemska nada što boljem plasmanu, a Van Dijka će biti lider reprezentacije.

Interesantno, iako uskoro puni 33 godine za Van Dijka će ovo biti prvo Evropsko prvenstvo u karijeri što zvuči pomalo nerelano.

Stameni štoper je svjetsku slavu stekao 2018. godine kada je napravio transfer iz Southamptona u Liverpool. Tada je imao 27 godina. A Evropsko prvenstvo 2021. godine je preskočio zbog teške povrede ligamenata.

Klubovi iz Saudijske Arabije nisu uspjeli "slomiti" Mohameda Salaha, a vidjet ćemo šta će biti sa ponudom za Virgila Van Dijka. Očigledno će na Anfieldu imati još jedno uzbudljivo ljeto po pitanju transfera.

Novi trener Liverpoola je nizozemski stručnjak Arne Slot koji cijeni Vrigila Van Dijka i odlazak u Saudijsku Arabiju se ne postavlja kao neka realna opcija, ali već smo vidjeli u fudbalu bezbroj puta da novac čini čuda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi