Kadeti Sarajeva u Mostaru bolji od Zrinjskog

Alagić: Cilj je proizvodnja igrača, a lijepo je i pobijediti

U jednom od derbija 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete Sarajevo je u Mostaru bilo bolje od Zrinjskog.

Slavili su mladi fudbaleri Sarajeva rezultatom 2:0, a nakon susreta zadovoljan prikazanim bio je trener bordo tima Sanjin Alagić.

"Zadovoljni smo, tradicionalno teško gostovanje za nas. Teška utakmica, po teškom vremenu. Međutim, ispunila je očekivanja. Odigrali smo dosta dobro, kvalitetno, pogotovo u odbrani protiv protivnika koji je dobro organizovan. Spremamo se za izazove koji su ispred nas. Imamo jedan standardna program rada gdje se fokusiramo više na proizvodnju igrača nego na rezultat, ali u svakom slučaju lijepo je pobijediti", nakon susreta za SportSport.ba je izjavio trener kadeta Sarajeva, Sanjin Alagić.

Trener kadetske selekcije mostarske ekipe, Teo Krešić, smatra da je Sarajevo zasluženo slavilo.

"Zaslužena pobjeda gostiju, nadigrali su nas na taktičkom i fizičkom planu, pogotovo na fizičkom. Nismo mogli pratiti ritam. Ekipa nije na nivou kao prijašnjih godina, idemo iz utakmice u utakmicu. Pokušat ćemo odigrati što bolje, forsirat ćemo mlađe igrače, a u ovom uzrastu u prvih jedanaest imamo tri igrača koja mogu igrati za pionire", istakao je trener kadetske selekcije Zrinjskog, Teo Krešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.