Komentar dao i Žerić

Alagić: Uvijek je lijepo pobijediti na Grbavici

Sanjin Alagić koji vodi juniore FK Sarajevo imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede na Grbavici.

Njegovi izabranici su u derbi susretu 26. kola Premijer lige BiH savladali Željezničar rezultatom 2:1 i tako nastavili borbu za šampionsku titulu. 

Sretni smo i zadovoljni. Uvijek je lijepo pobijediti na Grbavici, pogotovo kada uzmemo u ozbir da smo u prvom poluvremenu bili u zaostatku. Odigrali smo jaku dobru utakmicu, imali smo četiri-pet dobrih šansi i vidjelo se da smo dominantni. Očekivao sam da ćemo preokrenuti utakmicu ako nastaviti u istom ritmu i vrlo sretni i zadovoljni nastavljamo borbu za šampionsku titulu", izjavio je za SportSport.ba trener pobjedničke momčadi Sanjin Alagić. 

Sarajevu je na zasluženoj pobjedi čestitao i trener domaćih Fadil Žerić. 

"Sarajevo je zasluženo pobijedilo. Imali su više šansi, više su htjeli pobjedi, dok je moja ekipa dok je imala snage djelovala dosta dobro. Poslije smo fizički pali i boli me više što ne igramo, što nemamo igru koja nas krasi. Sve se to svodilo na ratovanje na terenu, ali u svakom slučaju čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi", istakao je Žerić.

Preokret Sarajeva u današnjem susretu kreirali su Čataković i Đurić, dok je jedini pogodak za Željezničar postigao Mujagić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi