Alan Kardec potpisao za Benficu?

Očekuje se službena potvrda

Alan Kardec potpisao za Benficu?

Edmir Škorić

Iako službeno nije potvrđeno, portugalski mediji tvrde kako je Benfica dovela mladog brazilskog napadača Alana Kardeca iz Vasco da Game uz naknadu od 4.4 miliona eura.

20-godišnji brazilski napadač impresionirao je na nedavnom U-20 Svjestkom prvenstvu te je tako privukao interese Benfice, Juventusa i Intera.

"Sretan sam znajući da me želi klub kao što je Benfica. Za svakog Brazilca, igrati u Europi, u ovom slučaju  Benfici, je san", kazao je Kardec, te dodao.

"Mislim da imam kvalitetu da igram dobro u Europi. Upravo sam tražio priliku da pokažem svoje vrijednosti i, Bog je dao, da se to dogodi upravo sada."

Službena potvrda ovog transfera očekuje se krajem sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.