Navijači gađali tamnopute igrače bananama i vrijeđali ih, a on se pokupio i odmah napustio klub

Pardew to ne može da toleriše

Navijači gađali tamnopute igrače bananama i vrijeđali ih, a on se pokupio i odmah napustio klub

E. Čaušević

Engleski trener Alan Pardew prije mjesec dana izabran je za trenera CSKA Sofia, a već danas je dao otkaz.

Pardew je u ovom klubu obavljao ulogu tehničkog direktora, ali je prije 34 dana izabran za novog trenera. Međutim, danas je engleski stručnjak sve šokirao kada je odlučio da napusti klub.

Ovaj 60-godišnjak je imao namjeru da trenira CSKA u narednoj sezoni, ali sve se to promijenilo nakon ligaške utakmice protiv Botev Plovdiva.

Naime, tamnoputni igrači CSKA bili su meta navijača ovog kluba koji su ih rasistički vrijeđali i na njih su bacali banane, a Pardew je poručio da se takve stvari jednostavno ne mogu tolerisati.

Navijači CSKA vrijeđali su na rasnoj osnovi tamnopute igrače ovog kluba zbog čega su oni odbili da uopšte igraju na tom meču. Sve se dešavalo ispred stadiona prije utakmice, a čak su ih gađali i bananama.

Pardew je nakon utakmice bio bijesan zbog toga što se desilo i zatražio je hitan sastanak s čelnicima kluba, a potom je odlučio da podnese ostavku i napusti klub iz Sofije.

"To što se desilo prije utakmice protiv Boteva ne mogu da prihvatim i tolerišem. Ja i moj asistenc Alex Dyer smo odlučili da napustimo klub. Mala grupa huligana je rasistički vrijeđala četvoricu naših igrača i to nisu navijači čiji klub želim da vodim", rekao je Pardew nakon što je napustio CSKA.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Svaka čast!!!
5 0
Laporta
Bravo majstore..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi