Navijači Zenita imali su jasnu poruku za čelnike FIFA-e i UEFA-e

Nezadovoljni odlukama

Navijači Zenita imali su jasnu poruku za čelnike FIFA-e i UEFA-e

E. Škorić

U Sankt Peterburgu se igra utakmica 22. kola ruskog prvenstva u kojoj Zenit na svom terenu dočekuje Arsenal Tulu.

Prije početka utakmice navijači Zenita pokazali su ogroman transparent na kojem su prikazani službenici UEFA-e i FIFA-e, pa su osudili postupke nogometnih vlasti, koje su ruske klubove i reprezentaciju izbacile iz svojih takmičenja.

Na transparentu su navijači napisali: "Rekli su da je nogomet izvan politike".

Podsjećamo da su FIFA i UEFA donijele takvu odluku kao vid sankcija Rusiji nakon invazije na Ukrajinu, gdje se ratuje od 24. februara.

Rusija je ostala bez mogućnosti da igra baraž za Svjetsko prvenstvo, dok je moskovski Spartak izbačen iz osmine finala Europa lige.

Top Komentari

krems_krems12
Ove stvari ne treba uopste objavljivati. Jednostavno, sve vijesi koje dolaze iz agreskorske Rusije ne treba objavljivati.
14 0
BHNACIONALISTA
Treba prijaviti portale jer prenosi vjesti iz rusije koju je cijeli svijet osudio za agresiju
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi