Dok najveća izdajica ukrajinskog fudbala šuti, Zenit sprema osvetu u njegovo ime

Poslije žestokih sankcija

Dok najveća izdajica ukrajinskog fudbala šuti, Zenit sprema osvetu u njegovo ime

Admin Čaušević

Ukrajinci su osramotili Anatoliya Tymoshchuka za sva vremena.

Igrač sa najviše nastupa u historiji reprezentacije Ukrajine se odlučio da šuti i drži neutralan stav u napadu Rusije na Ukrajinu.

Upravo iz tog razloga FS Ukrajine je nekada odličnom veznjaku oduzeo sve što može oduzeti. Izbrisan je iz registra ukrajinskih reprezentacija, ostao je bez svih zlatnih i srebrenih medalja, ali i trenerske licence.

Bez obzira na sve Tymoshchuk se i dalje odulčio za tišinu, ali se za osvetu odlučio njegov klub Zenit gdje je pomoćni trener.

Naime, klub iz Sankt Petersburga je zvaničnim saopštenjem naglasio kako će se za Tymoshchukova prava zalagati na arbitražnom sudu u Lozani.

"Tymoshchuk je veliki profesionalac koji ima savjestan odnos prema poslu u svakoj zemlji u kojoj je igrao kao fudbaler i radio kao trener. Povjerenje u njegove trenerske kvalifikacije je neprocjenjivo. Isto vrijedi i za njegove ljudske kvalitete.

Oglasi

Smatramo da se odluke UAF-a ne uzimaju u obzir i da su gesta političke manipulacije. Također želimo podsjetiti da fudbal treba ostati izvan politike, a ne biti dio političke igre. Zenit će nastaviti braniti interese svog trenera u CAS-u”, poručeno je iz Zenitove press službe.

Prije nekoliko dana novinar Kostyantin Andriyuk otkrio je da je Tymoshchuk zapravo ruski tajni agent.

On je kao dokaze objavio fotografije koje je dobio prije nekoliko godina tokom jedne istrage. Međutim, nije želio da ih objavi bez pravih dokaza, a rat je očigledno razotkrio čuvenog fudbalera.

Tymoshchuk se zakleo na vjernost Rusiji i potpisao je izjavu na kojoj piše:

"Ja, Anatoliy Tymoshchuk, zaklinjem se na vjernost Rusiji i kunem se da ću poštovati Ustav i zakone. Zaklinjem se da na vjernost FSB-u i da ću izvršavati naređenja nadređenih, te da ću čuvati tajne države i službe. Spreman sam život dati za Rusiju", navodna je zakletva koju je dao nekadašnji fudbaler Bayerna.

Tokom karijere je osvojio preko 20 trofeja, a jedan je od rijetkih koji u svojim vitrinama ima medalje osvajača Lige prvaka. Kupa UEFA i UEFA Superkupa.

Top Komentari

King_Kenny
...svako ima svog Kusturicu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti