Nekadašnji član Monaca pojačao FK Tuzla City
Foto - FK Tuzla City

Fudbaler iz Malija

Nekadašnji član Monaca pojačao FK Tuzla City

M. Šljivak

FK Tuzla City predstavio je danas novog fudbalera u svojim redovima.

Član tuzlanskog premijerligaša postao je 27-godišnji fudbaler iz Malija Alassane Diaby s kojim je danas ozvaničena saradnja.

Diaby je s FK Tuzla City potpisao trogodišnji ugovor. Već se priključio treninzima ekipe koju predvodi Dragan Jović i trenutno je u procesu dobivanja radne i boravišne dozvole.

Alassane Diaby u Tuzla City stiže iz francuskog drugoligaša Quevilly Rouen, a tokom karijere je promijenio veliki broj klubova.

Ponikao je u ekipi Monaca, nije nikada dobio šansu za igru u ovom velikanu francuskog fudbala, a u ovoj zemlji je igrao još za ekipu Pau.

Također, nastupao je i u Bugarskoj (Septemvri Sofia), Turskoj (Osmanlispor) i Belgiji (Liers). Diaby igra na poziciji veznog fudbalera.

Diaby je drugi igrač iz Malija koji je ove sezone pojačao tuzlanski tim. Prethodno je u klub stigao Amadou Coulibaly i ispostavio se kao pravo pojačanje.

FK Tuzla City igra odličan fudbal ove sezone. Klub je po prvi put izašao i u Evropu, gdje je prošao jedno pretkolo Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvenstvu su imali zaista odličnih nastupa, ali dešavali su se i padovi. Odigrali su 10 susreta u dosadašnjem dijelu sezone i osvojili su 16 bodova.

Novi izazov ovaj klub očekuje već sutra kada će na 'domaćem' terenu u Srebreniku u derbiju 12. kola ugostiti FK Sarajevo.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
U naslovi piše "nekadašnji član Monaca...", a u tekstu "Ponikao je u ekipi Monaca, nije nikada dobio šansu za igru u ovom velikanu francuskog fudbala". Bravo za " novinarstvo"!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi