Prvi poraz Atletica tamo gdje to niko nije očekivao

Trijumf Alavesa

Prvi poraz Atletica tamo gdje to niko nije očekivao

E. Škorić

U susretu sedmog kola španske La Lige potpuno neočekivan poraz Atletica od Alavesa (1:0).

Atletico je na ovo gostovanje stigao kao veliki favorit, ali je aktuelni šampion Španije poslije šest mečeva doživio i prvi ovosezonski poraz, dok su ovo ujedno prvi bodovi za već otpisani Alaves.

Gol odluke postignut je već u četvrtoj minuti. Duarte je ubacio ,a Laguardia glavom loptu zakucao u mrežu Jana Oblaka.

Atletico je nakon toga preuzeo potpunu kontrolu nad utakmicom, stvorio dosta šansi, ali nije bilo dovoljno da se dođe barem do boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atetico nakon ovog poraza ostaje drugi na tabeli s 14 bodova, dok je ispred samo gradski Rival Madrid sa 16 bodova, ali i utakmicom manje.

Jorgandžijama slijedi duel u Ligi prvaka s Milanom na San Siru, koji se igra već u utorak.

Top Komentari

KB9
Kazu stari ljudi.." gdje je puno baba,kilavo je dijete" Puno zvijezda i individualnih igraca i odmah problem...kad su igrali kao tim puno si bili bolji ;)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi