Atletico gubio od Getafea, pa na scenu stupio Luis Suarez

Dva gola Urugvajca

Atletico gubio od Getafea, pa na scenu stupio Luis Suarez

E. Škorić

Dva pogotka Urugvajca bila su sasvim dovoljna Atleticu da odnese vrijedna tri boda u duelu s gradskim rivalom Getafeom.

Atletico pod vodstvom Diega Simeonea nikada nije poražen od Getafea, pa nije ni večeras. Iako je domaćin vodio do 78. minute, na kraju je stigao do novog poraza.

Neočekivano je Getafe poveo u završnici prvog dijela. Maksimović asistent, a Mitrović glavom pogađa za 1:0.

Prelomni momenat dogodio se u 74. minuti kada je Alena dobio direktan crveni karton u redovima domaćih, a samo četiri minute kasnije Luis Suarez pogađa za 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navalili su gosti i aktuelni prvaci do kraja, da bi u 91. minuti Suarez postigao još jedan pogodak za potpuno slavlje Jorgandžija.

Nakon ove pobjede Atletico se vratio na vrh tabele sa 14 bodova, dok je Getafe uz Alaves bez bodova na dnu tabele. Getafe je upisao šest poraza u prvih šest kola.

Top Komentari

user1606950187
najjaci napadac decenije
5 4
fudo.98
Klasa je klasa!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi