Real Madrid podsjetio na najbolje dane

Alaves razbijen

Real Madrid podsjetio na najbolje dane

E. Škorić

Real Madrid je u okviru 20. kola španske La Lige gostovao Alavesu te je slavio uvjerljivo, rezultatom 4:1.

Podsjetio je Real večeras na svoje najbolje dane pod vodstvom Zinedinea Zidanea i izgleda kao da je kriza iza Kraljeva, mada su nas ove sezone znali demantovati kad god bismo najavili podizanje forme.

No, večeras je Real bez Zidanea na klupi, koji je pozitivan na koronavirus, bez imalo problema slavio u gostima kod Alavesa i učvrstio se na drugom mjesu s 40 bodova, ali i primakao se lideru Atleticu koji ima 44 boda.

Gosti iz Madrida posao su riješili u prvih 45 minuta. Casemiro pogađ u 15. minuti nakon centaršuta Kroosa, zatim Benzema u 41. minuti na asistenciju Hazarda povećava na 2:0, a onda se Hazard sa upisuje u strijelce za 3:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uspavani Alaves je u 59. minuti preko Joselua uspio da smanji na 3:1, no da ne bi bilo nekih uzbuđenja u finišu, pobrinuo se Benzema novim golom u 70. minuti. Benzema je na 10 ligaških golova i nalazi se na listi strijelaca iza En Nesyrja, Messija i Suareza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Kad bi Hazard proradio a ostali održali svoj nivo bila bi uspješna sezona...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi