Alaves u gostima deklasirao Rayo Vallecano

Pobijedili sa 5:1

Alaves u gostima deklasirao Rayo Vallecano

E. Čaušević

Fudbaleri Deportivo Alavesa danas su u gostima savladali Rayo Vallecano sa 5:1 u okviru petog kola španske La Lige.

Alaves je odigrao sjajnu utakmicu u Madridu i došao da ubjedljive pobjede koju je malo ko mogao očekivati. Gosti su sjajno počeli meč i do prednosti došli već u osmoj minuti kada je Navarro zatresao mrežu domaćeg tima za 0:1.

Ipak, nakon pola sata igre domaći dolaze do remija, a u listu strijelaca upisao se De Tomas. No, slavlje navijača Rayo Vallecana trajalo je samo četiri minute jer je Ibai fantastičnim golom doveo goste u vodstvo od 2:1. Da stvar bude gora minutu kasnije domaći su igrali s igračem manje jer je Ba zbog udaranja laktom dobio direktan crveni karton.

U nastavku utakmice Alaves je u potpunosti diktirao tempo utakmice, a gosti su uspjeli postići još tri gola. U 56. minuti bilo je 1:3 golom Callerija, a 20 minuta kasnije Ibai svojim drugim golom pogađa za 1:4. Konačnih 1:5 u ovom meču postavio je Burgui u petoj minuti sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi