Nakon brojnih žalbi LaLiga zatvorila stadion Rayo Vallecana

Sramota španskog prvoligaša

Nakon brojnih žalbi LaLiga zatvorila stadion Rayo Vallecana

U središtu pozornosti španske sportske javnosti našao se novi prvoligaš Rayo Vallecano.

Nakon što je dvije godine bio u nižem rangu Rayo Vallecano se uspio vratiti u LaLigu, ali u narednom periodu ovaj klub svoje utakmice neće moći igrati na vlastitom stadionu Vallecas.

Tome je kumovala nezgoda koja se dogodila prilikom utakmice 1. kola protiv Seville, kada je jedan dječak pao sa nedovršene tribine među građevinski otpad. Srećom, nije teže povrijeđen i prošao je samo sa ogrebotima i modricama.

Njegov otac, kao i mnogi drugi navijači, postavili su na društvene mreže fotografije koje pokazuju da je stadion iz španske prijestolnice u zaista lošem stanju, a nakon protesta reagovalo je i rukovodstvo La Lige koje je objavilo zatvaranje Vallecasa.. Stadion će tako morati na dodatnu rekonstrukciju koja neće biti dovršena najmanje do 15. oktobra, a cijena svega bi trebala biti oko 1.2 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je pitanje gdje će Rayo Vallecano igrati domaće utakmice. U opticaju je zamjena domaćinstva sa rivalima, kao i traženje utočišta u nekom od drugih stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi