Alaves za Demirovića primio ponudu tešku pet miliona eura

Bh. napadač briljira u Švicarskoj

Alaves za Demirovića primio ponudu tešku pet miliona eura

Admin Čaušević

Ermedin Demirović je do prekida švicarskog prvenstva bio među najzaslužnijim zašto je St. Gallen na vrhu tabele. 

Odluka da ode na posudbu u St. Gallen se za Demirovića pokazala kao puni pogodak. Osim što igra redovno, dobrim partijama uspio je privući pažnju mnogo jačih evropskih klubova i sebi dići cijenu.

Inače, ovaj 22-godišnjak je u vlasništvu Alavesa na čiju je adresu stigla ponuda teška nekoliko miliona eura. List El Correo da je Alaves dobio ponudu u iznosu od pet miliona eura za igrački karton bh. napadača.

Iako se ne navodi o kojem klubu se radi list blizak dešavanjima u španskom klubu se pozvao na pouzdane izvore uz naglasak da je prekid fudbala zbog epidemije koronavirusa usporio kontakte i pregovore oko transfera.

Demirović je u Alavas stigao iz RB Leipziga na ljeto 2017. godine, od tada je uglavnom igrao na posudbama. Prije odlaska u St. Gallen. Bio je u Sochauxu i Almeriji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor s članom La lige mu traje do ljeta 2021. godine zbog čega će u Alavesu morati ovog ljeta donijeti odluku šta raditi s odličnim strijelcom koji je ove sezone u švicarskoj Superligi zabio devet golova.

Inače, Demirović je za prvi tim Alavesa odigrao šest mečeva i zabio četiri gola, ali kako El Correo navodi bez obzira na potencijal i znanje u ovom klubu su odlučili da unovče bh. napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi