Alba porekao dizanje srednjeg prsta

"Gestom sam izrazio podršku Messiju"

Alba porekao dizanje srednjeg prsta

M. Skaka

Igrač Barcelone, Jordi Alba odbacio je optužbe da je slaveći Messijev pogodak u jučerašnjem El Classicu podigao srednji prst prema navijačima Reala.

Mnogi svjetski mediji prenjeli su snimak na kojem se činilo da Alba vulgarno diže srednji prst nakon Messijevog gola u duelu sa ljutim rivalom iz Madrida. Međutim, ono što se na kratkom snimku mnogima učinilo ipak se nije i desilo. Alba je podigao kažiprst, slaveći pogodak.

 

"Digao sam kažiprst da pokažem da je Messi najbolji na svijetu i da zaslužuje divljenje.", rekao ja Alba novinarima nakon meča. "Moj gest nije bio uvrjedljiv prema navijačima Reala."

 

Alba je komentarisao i samu utakmicu u kojoj je Barca poražena sa 2:1.

 

"Mislim da bi nerješen rezultat bio najpošteniji, ali sada to moramo ostaviti iza sebe i okrenuti se mečevima sa Deportivom i AC Milanom. Napustili smo teren bez bodova, ali znamo da još uvijek imamo veliku prednost nad Atleticom i Real Madridom. Protiv Milana moramo dati sve od sebe i uvjeren sam da možemo na kraju slaviti.", kazao je Alba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.