Albanci minimalno slavili protiv Slovenaca

Albanci minimalno slavili protiv Slovenaca

A. Haznadarević

Reprezentacija Albanije je na svom stadionu uspjela sa minimalnih 1:0 doći do sva tri boda u meču protiv Slovenije.

I jedna i druga momčad su u ovaj susret ušle sa po tri boda, te je za obje momčadi bilo od velikog značaja doći do bodova, kako bi zadržale priključak za vodećim selekcijama.

 

Nošeni pjesmom navijača, Albanci su nakon nešto više od pola sata igre uspjeli stići do pogotka, te do kraja sačuvati minimalnu prednost.

 

Ključni momenat dogodio se u 36. minutu utakmice, kada je Odise Roši na asistenciju Vile postigao zlata vrijedan pogodak, te donijeti sva tri boda Albaniji, koja sada ima šest bodova na kontu, i realne šanse da uz nastavak dobrih predstava izbori plasman na Munijal.

 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, grupa E

Albanija - Slovenija 1:0 (36. Roši)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.