Albanci širom svijeta skupljaju novac za kazne igrača Švicarske

Potez oduševio Švicarce

Albanci širom svijeta skupljaju novac za kazne igrača Švicarske

E. Čaušević

FIFA je jučer saopštila da je odlučena da Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka i Stephan Lichtsteiner budu novčano kažnjeni zbog pokazivanja albanskog orla prilikom proslave golova protiv Srbije.

Švicarske je savladala Srbiju nakon preokreta sa 2:1 golovima Xhake i Shaqirija koji su potom slavili golove pokazivajući albanskog orla. Ovaj potez je naljutio navijače Srbije koji su tražili žestoke kazne i suspenzije za fudbalere Švicarske. Ipak, FIFA je na kraju odlučila da ovaj trojac kazni samo novčano.

Xhaka i Shaqiri će morati platiti po 10.000, a Lichtsteinter 5.000 švicarskih franaka zbog pokazivanja albanskog orla. Ipak, čini se da taj novac neće ići iz džepova švicarskih igrača jer su se u sve to uključili navijači iz Albanije.

Naime, Albanci iz cijelog svijeta pokrenuli su peticiju skupljanja novca, odnosno iznosa od 25.000 franaka jer žele da oni plate kazne igrača reprezentacije Švicarske. Kako piše švicarski Blick, navijači Albanije žele da pokažu poštovanje prema igračima Švicarske koji na specifičan način proslavili golove.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi