Počeo je bratski rat: Sve su zakuhali Albanci, na Kosovu spremaju osvetu!

Situacija je kulminirala

Počeo je bratski rat: Sve su zakuhali Albanci, na Kosovu spremaju osvetu!

Admin Čaušević

Odnosi između fudbalskih Saveza Albanije i Kosova su poprilično zaoštreni posljednjih mjeseci, a situacija je kulminirala tokom septembarskog reprezentativnog prozora.

Kosovo je ostalo bez šansi za direktan plasman na Evropsko prvenstvo poslije poraza od Rumunije na gostovanju sa 1:0, dok su Albanci vodeći u svojoj grupi budući da su pobijedili Poljsku sa sigurnih 2:0.

Protekih mjeseci došlo je do tenzija između dva nacionalna Saveza pošto su Albanci počeli "otimati" fudbalere Kosovarima te ih vrbovati da igraju za njihovu reprezentaciju.

U kratkom periodu Albanci su pristupili čak četvorici fudbalera sa Kosova, u pitanju su Arbnor Muja (Antwerp), Miriland Daku (Rubin Kazan), Lumbardh Dellova (Ballkani) te Astrit Thaqi (FC Drita).

Na kraju su Albanci imali polovičan učinak u vrbovanju pošto su Daku i Muja pristali da igraju za A reprezentaciju te zemlje i debitovali su u septembru

U pobjedi nad Poljskom (2:0) Daku je bio čak i strijelac, dok je i Muja upisao nastupe protiv Poljaka, ali i Čeha (1:1).

Oglasi

Vijesti sa Kosova govore da FS te zemlje planira započeti osvetu te uraditi ono što Albanci rade njima posljednjih mjeseci.

Za taj potez su se odlučili nakon propalih kvalifikacija za Euro pošto bi sa Mujom i Dakuom Kosovari sigurno izgledali mnog konkurentnije nego što zapravo jesu.

Tako su Albanci u septembru osvojili četiri boda te su došli na vrh svoje grupe i tri kola prije kraja su odličnoj situaciji da osvoje jedno od prva dva mjesta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa druge strane Kosovo na šest utakmica nije upisalo niti jedan trijumf pa je bijes javnosti u toj zemlji potpuno opravdan.

Već se traže potpuna reforma FS Kosova te smjena predsjednika Agima Ademija, dok je će se vjerovatno i krenuti u potragu za novim selektorom pošto se Slovenac, Primož Gliha i nije proslavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi