Ma kakvi Srbi i Hrvati! Albanci će na startu Eura napraviti nezapamćeno, čak su i Nijemci u čudu

Pada rekord

Ma kakvi Srbi i Hrvati! Albanci će na startu Eura napraviti nezapamćeno, čak su i Nijemci u čudu

Admin Čaušević

Albanci su na putu da obore rekord Evropskog prvenstva već prvog dana. Cifre koje se spominju u inostranim medijima su zaista nevjerovatna pa će susret između Albanije i Hrvatske u drugom kolu biti pod velikom lupom.

Na svom prvom susretu na Evropskom prvenstvu Albanija će imati podršku od nevjerovatnih 50.000 navijača što je novi rekord kada je u pitanju broj navijača, ne računajući domaćina.

Albanci će turnir otvoriti u subotu utakmicom protiv Italije, a većina tribina kultnog Westfalen stadiona bit će obojena u crveno. Tako izvještava ESPN.

Kapacitet stadiona u Dortmundu je inače 82.000 sjedećih mjesta, ali je za utakmice smanjen za 62.000 sjedećih mjesta i izvori iz UEFA-e tvrde da su većinu neutranih sektora popunili navijači Albanije.

Tako se očekuje da aktulni prvak titule Italija ima podršku od svega 10.000 pristalica jer su većinu kupili Albanci.

Zbog učešća Albanije na Evropskom prvenstvu stopiran je rad parlamenta u toj zemlji pošto će oko 100 osoba računujaći ministre i parlamentarce put Njemačke i na susrete grupne faze.

Oglasi

Očekuju se da veliku podršku na turniru ima i Hrvatska, spominje se brojka između 20.000 i 30.000 hiljada, ali sa cifrom od 50.000 Albanci će definitivno zasjeniti pristalice Vatrenih.

Tribine stadiona u Dortmundu na meču Albanija - Italija bit će obojene u crveno

Albanija i Hrvatska će igrati u drugom kolu u Hamburgu gdje je stadion kapaciteta 49.000 pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će izgedati tribine Volksparka 19. juna.

Albanci će definitivno u drugi plan staviti i pristalice Srbije pošto se očekuje da Srbija u Njemačkoj ima podršku između 8 i 10 hiljada svojih pristalica.

Do sada na evropskim prvenstvima nije zabilježeno da neka reprezentacija, ne računajući domaćina, ima podršku od 50.000 zbog čega se i njemačka javnost divi Albancima.

Predvođeni Brazilcem Sylvinhom sa klupe Albanci su napravili sjajnu reprezentaciju, ali nisu imali sreće prilikom žrijeba pošto su završili u grupi smrti sa Italijom, Španijom i Hrvatskom.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ma kakvi srbi traktoristi, valjda tako naslov ide!
2 1
Vd1990
Na****le su koze
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi