Albanac je jednom ponizio Srbe usred Beograda, sada im opet prijeti: "Mirni, zečevi! Tu sam da..."

Javio se na stranici UEFA-e

Albanac je jednom ponizio Srbe usred Beograda, sada im opet prijeti: "Mirni, zečevi! Tu sam da..."

Admin Čaušević

Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a jedan od mogući protivnika ove selekcije je i Albanija pošto dvije rivalske zemlje nisu u istom šeširu za grupnu fazu. 

Između Srbije i Albanije vlada veliko rivalostvo kako na geopolitičkoj tako i na sportskoj sceni. Jedan detalj je zauvijek ušao u historiju.

Manje-više je svima poznata scena iz 2014. godine kada je prekinuta utakmica u Humskoj između Srbije i Albanije zbog drona koji je nasio zastavu Velike Albanije.

Dronom je upravljao Ismail Morina koji je skoro deset godina nakon tog incidenta ponovo odlučio da isprovocira Srbe i to na zvaničnoj stranici UEFA-e.

Kontroverzni navijač Albanije je Srbima prijetio na stranici UEFA-e

Naime, UEFA je čestitala FS Srbije plasman na Euro, a u komentarima se javio Morina koji je Srbe nazvao zečevima i poručio im da se smire.

"Smirite se zečevi, tu sam da vam sredim sudbinu, ne brinite za to! Vidimo se u nokaut fazi", poručio je Albanac koji bi mogao dobiti i određenu vrstu zabrane dolaska na mečeve Eura.

Oglasi

Podsjećanja radi, nakon što se dron pojavio došlo je do nereda na terenu u finišu prvog poluvremena nakon što se na dronu pojavila zastava Velike Albanije.

Svemu tome su prethodile ogromne provokacije domaće publike prema Albancima, a nekoliko puta su ubacivanje i baklje u teren.

Ubrzo je došlo i do žestoke tučnjave na terenu. Napadanu su albanski igrači predvođeni tadašnjim kapitenom Lorikom Canom nakon što su se srbijanski huligani prerušili u zaštitare.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju je Sportski sud za arbitražu u Lozani (CAS) donio odluku da se meč registruje rezultatom 0:3 za Albaniju, dok su uz to Srbiji oduzeta još tri boda poslije čega su i Albanci otišli na Evropsko prvenstvo u Francusku.

Treba dati da su u tek završenim kvalifikacijama Srbija i Albanija izborile direktan plasman u Njemačku. Prilikom žrijeba grupne Albanci će biti u drugom, a Srbi u četvrtom šeširu što znači da se mogu međusobno sastati.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovo je nesto modernije ime nego orlovi, zecevi !
3 1
zfc
Ovo fakat vise nije normalno, svaki drugi clanak je Albanci vs. Srbi ili kakvu je stolicu imao Luka Modric. Katastrofa. A ova vijest im je ocito highlight mjeseca jer ovaj Albanac lici na Luku. Ima li sta u nasim klubovima? Fudbalskim, kosarkaskim, rukometnim? Ima li ko da se malo potrudi napraviti kakav zanimljiv intervju? Analizu? Ili, ne daj Boze, da se malo pokusa animirati sportska javnost pa da se izvrsi pritisak na NFSBiH, da se neke stvari probaju popraviti prije baraza? Ma jok, daj ti nama opleti "Ancelotti brutalno ponizio Modrica, ovaj mu ga surdukn'o" ili "pogledajte sta je uradio ovaj Albanac, Srbi u nevjerici"... Fuj. Informer.ba "Lijepa" vremena kad su smarali s Wandom i Dilettom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi