Posebna nagrada nakon vrhunskih kvalifikacija: "Rođeni ste da budete Albanac"
FOTO: EPA

Brazilska legenda napravila ogroman rezultat

Posebna nagrada nakon vrhunskih kvalifikacija: "Rođeni ste da budete Albanac"

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Albanije po drugi put u svojoj historiji plasirala se na EURO. Albanci su bili sjajni u kvalifikacionoj grupi i završili prvoplasirani ispred Češke, Poljske, Moldavije i Farskih Ostrva.

Albanija je odigrala sjajne kvalifikacije, a sa klupei h je predvodio nekadašnji brazilski reprezentativac Slyvinho.

U Albaniji su izuzetno ponosni na rezultat svoje fudbalske reprezentacije koju žrijeb za EURO nije mazio.

Tako će Albanci naredne godine na EURO-u u Njemačkoj igrati u grupi sa Hrvatskom, Italijom i Španijom.

Unatoč svemu u Fudbalskom savezu Albanije vjeruju u svoju reprezentaciju, a država je Sylvinha nagradila posebnim priznanjem.

Oglasi

Premijer Edi Rama je na skupu albanske dijaspore odlikovao Sylvinha medaljom Zlatnog orla.

"Vi ste prvi nealbanski građanin koji je dobio Zlatnog orla ne zbog onoga što ste uradili, već zato što ste rođeni da budete Albanac. Nakon Zlatnog orla, trebalo bi što prije dobiti i albansko državljanstvo", naveo je Rama.

Sylvinho vjeruje da će se njegova ekipa dobro spremiti za EURO i bez obzira na tšeku grupu, imaju svoje ambicije i ciljeve.

Albanska reprezentacija je dobila jednu novu generaciju fudbalera, a u kvalifikacijama su imali čak 14 igrača iz Liga petice, što dovoljno govori o novoj generaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi