Albanski navijači poslali Špancima poruku: "Dajte nam tri boda i priznajte Kosovo"

Zanimljiv detalj

Albanski navijači poslali Špancima poruku: "Dajte nam tri boda i priznajte Kosovo"

Edmir Škorić

U grupi B večeras će biti sve riješeno, budući da se igraju mečevi 3. kola Eura u Njemačkoj. Hrvatska protiv Italije treba pobjedu, dok Španci bezbrižno odmjeravaju snage s Albanijom.

Nakon osvojenog jednog boda u prva dva kola, Hrvatska nema izbora i mora da pobijedi Italijane ako želi proći u osminu finala. Nakon 45 minuta duela u Leipzigu, mreže miruju.

Prolasku se nadaju i Albanci, koji također trebaju pobjedu, no njima je mnogo teže jer za rivala imaju Španiju. Iako Furija igra s drugom postavom, svejedno djeluje prejaka za Albaniju i vodi na poluvremenu sa 1:0.

Ferran Torres je postigao za sada jedini gol. Sve manje nade za Albaniju, ali navijači ove reprezentacije ne prestaju da vjeruju u "čuda" i prolazak.

Albanski navijači imali su danas interesantnu poruku za Špance.

Oglasi

"Volimo vas, ali nam trebaju tri boda. Molimo vas, priznajte Kosovo. Nećete ništa izgubiti, a dobit ćete pravog prijatelja", poručili su između ostalog.

Španski parlament sutra će razmatrati inicijativu parlamentarne skupine katalonskih separatista Junts koja zahtijeva "priznavanje Republike Kosovo kao suverene države od strane države Španije".

"Kongres poziva Vladu da prizna Republiku Kosovo kao suverenu državu", stoji u prijedlogu inicijative zastupnika stranke koju je utemeljio bivši katalonski predsjednik Carles Puigdemont.

U obrazloženju inicijative koje je objavljeno u službenim novinama parlamenta stoji da je Kosovo "država na zapadnom Balkanu s albanskom muslimanskom većinom, pravna i demokratska država s oko 1,7 miliona stanovnika koja je 2008. godine proglasila neovisnost od Srbije i priznata je kao neovisna država od 104 od 193 zemlje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi