Ima li ovaj čovjek dušu? Nerealna reakcija Kroosa kad je Njemačka dala gol u zadnjim minutama

"Posljedice" igranja za Real Madrid

Ima li ovaj čovjek dušu? Nerealna reakcija Kroosa kad je Njemačka dala gol u zadnjim minutama

Admin Čaušević

Toni Kroos će odigrati još najmanje jedan meč u karijeri pošto je Njemčka grupnu fazu Evropskog prvenstva završila na prvom mjestu svoje grupe te je osigurala nastup u osmini finala.

Nijemci su bili briljiantni u prva dva kola. Bez problema su se obračunali sa Škotskom i Mađarskom, dok su u trećem kolu naišli na prvu opasnost te su poraz izbjegli tek u samom finišu utakmice.

Dugo vremena su vodili Švicarski na stadionu u Frankfurtu, činilo se da idu prema prvom mjestu, ali je u drugoj minuti sudijske nadoknade zabio Niclas Fullkrug te tako spasio Elf.

I dok su praktično svi njemački navijači bili na nogama, a igrači trčali prema Fullkrugu Kroos se ponašao kao da se nije ništa desilo što dovoljno govori o njegovoj hladnokrvnosti.

Na interentu se pojavila fotogafija na kojoj se može vidjeti kako se Kroos ponaša kao da se ništa nije desilo, dok ostali igrači sa podignutim rukama u zraku trče prema Fullkrugu.

Kroos je godinama igrao za Real Madrid, u sebi je ugradio mentalitet da je samo trofej ono što se računa pa je to vjerovatno jedan od razloga njegove hladne reakcije.

Oglasi

Legendarni njemački veznjak je možda i svjestan činjenice da osvajanje prvog mjesta u grupi ne znači i osvajanje prvenstva Evrope te da je pred njim i njegovim saigračima još dalek put.

Kroosova hladna reakcija na gol Njemačke protiv Švicarske

Sjajni fudbaler je najavio odlazak u penziju po završteku Eura, pred njim su posljednji mečevi u karijeri te je i to jedan od uzroka zašto stoji čvrsto na zemlji.

Ianče, koliko je zapravo Kroos skroman tip pokazala je scena prilikom dolaska na utakmicu kada je dodatnu opremu nosio u vrečici sa logom Real Madrid.

Dok mnogi igrači pogotovo oni mlađi čim potpišu prvi ugovor kupuju skupocjene torbice, za Kroosa vrijedi suprotno. Skromnost, poniznosti i disciplina su mu na prvom mjestu.

Kroos je napustio Real Madrid, ali i dalje nosi vrečicu s logom Kraljeva

Ukoliko se na te osobine doda nevjerovatan igrački kvalitet te radna etika nije čudo zašto je Nijemac prototip savršenog veznog igrača.

S njim i bez njega fudbal definitivno više neće biti isti sport...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi