Sesar prozvao legendarnog trenera zbog Vatrenih: "Omalovažavao je Modrića i Perišića"

Bivši bh. reprezentativac

Sesar prozvao legendarnog trenera zbog Vatrenih: "Omalovažavao je Modrića i Perišića"

Edmir Škorić

U emisiji BHRT-a večeras su gostovali selektor mlade bh. reprezentacije Igor Janković i nekadašnji reprezentativac BiH, Ivan Sesar, a u fokusu je bio duel Hrvatske i Italije koji se igra večeras od 21 sat u sklopu 3. kola grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ivan Sesar, nekadašnji igrač Sarajeva, poznat je po tome da otvoreno kaže sve što misli i zbog toga je jako poštovan. Ovaj put je imao odgovor za legendarnog hrvatskog trenera, koji je u BiH radio vodeći Željezničar i Borac, Tomislava Ivkovića, a koji je posljednjih dana žestoko kritikovao hrvatske reprezentativce.

Ivković je iznosio neke teške kritike na račun Zlatka Dalića i njegovih fudbalera, a sada je Sesar odlučio da ga prozove imenom i prezimenom.

"Zlatko Dalić je rekao da je za Hrvatsku nokaut faza došla ranije nego očekivano. Oni u ovoj utakmici nemaju prostora za bilo kakve kalkulacije. Pobjeda protiv Italije donosi prolaz Kratko ću se ovrnuti što je Igor rekao, na pojedine kritike u zadnjih sedam - osam dana na račun hrvatske reprezentacije. Dalić skupa s momcima to nije zaslužio. Ti rezultati koje su ostvarili, drugo i treće mjesto... možda su oni nerealni. Dalić je razmazio hrvatsku javnost sa tim uspjesima. Naučio ih je toj nekoj velikoj razini tih velikih rezultata" rekao je Sesar, dodavši:

"Pripremna utakmica protiv Porugala, gdje su odigrali super utakmicu i dominirali Portugal, bilo je sve savršeno, a nekoliko dana kasnije protiv Španije dožive poraz i sve je bilo negativno.

Oglasi

Uzet ću ime i prezime, da se obratim Tomislavu Ivkoviću, koji je sebe na hrvatskoj nacionalnoj televiziji nazvao kritičarom i najveće zvijezde hrvatske reprezentacije, prije svega Luku Modrića i Ivana Perišića prozivao na zločest način i omalovažavao ih.

Mislim da oni to nisu zaslužili. Ako je ovo EP i ako Hrvati nisu na tom nivou na što su navikli zadnjih godina, ako je to breme, neka bude, ali ja čvrsto vjerujem da Hrvatska može večeras da pobijedi i da nastvi svoj put.

Ako se desi da nije to to, momci zajedno sa Dalićem nisu zaslužili sve te kritike koje su doživljavali zadnjih sedam, osam dana", poručio je Sesar.

Ivković je tokom Eura gostujući na HRT-u zaista bio naoštren prema hrvatskoj reprezentaciji, a mnogi su mišljenja da je često to bilo bez osnova, iako ruku na srce, Vatreni su morali puno više od jednog boda u prva dva kola.

Protiv Španije su poraženi s 3:0, od Albanije su gubili, pa potom preokrenuli na 2:1, ali su nesretno u 95. minuti primili gol za 2:2 i zato im sada protiv Italije u Leipzigu odgovara samo pobjeda.

Oglasi

Hrvatska meč počinje u sastau: Livaković, Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol, Modrić, Brozović, Kovačić, Kramarić, Sučić, Mario Pašalić.

"Još jedna historijska utakmica u nizu za nas. Mi smo spremni, nadam se da će biti dobro, svi su zdravi osim Vide koji se povrijedio na treningu i neće biti u kadru za meč. Svjesni smo situacije u kojoj jesmo i da je nokaut faza za nas došla već sada i svjesni smo da nama igra samo pobjeda. Sve drugo nas šalje kući, ne bismo htjeli tako brzo ići kući, ali u prva dva meča nismo napravili potreban rezultat i sada to moramo uraditi. Ovo je još jedan historijski meč i ranije smo bili pravi, nadam se da ćemo i sada. Idemo se boriti", rekao je Dalić u najavi večerašnje utakmice.

Šta se promijenilo u ekipi Hrvatske između SP-a i EP-a u ovih par godina, vidi se da igra nije na tom nivou kao prošli veliki turnir?

"Slažem se da nije dobar start i da ovo što smo odigrali nije na nivou hrvatske reprezentacije. Glavni razlog je što prelagano primamo golove. Razlika je i što nemamo Perišića u vrhunskoj formi, igrači su stariji dvije godine i igramo protiv protivnika koji svi imaju kvalitet. Prerano smo primili golove na turniru i to je glavna razlika".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi